Annons

”Det tar ett tag innan gästerna hittar tillbaka till samma mönster”

zoom Fricko Boberg, som tillsammans med parhästen Hampus Fritzdorf ska lyfta Brasseriegruppen.
Fricko Boberg, som tillsammans med parhästen Hampus Fritzdorf ska lyfta Brasseriegruppen.
NYHETER. Efter ett hårt pandemiår har Brasseriegruppen lämnat in en ansökan om rekonstruktion. Samtidigt förstärker gruppen verksamheten med eventduon Fricko Boberg och Hampus Fritzdorf, med syfte att attrahera fler till restaurangerna.
Annons

Orsaken till att Brasseriegruppen ansöker om rekonstruktion är förstås restriktionerna på grund av pandemin, som har slagit hårt mot hela restaurangbranschen. Brasseriegruppens omsättning 2019 var 400 miljoner, vilket under 2020 dalade till 280 miljoner.

Bolaget hade 450 fast anställda, men har som en följd av pandemin varslat 100 anställda. Nu förstärker gruppen verksamheten med eventduon Fricko Boberg och Hampus Fritzdorf, för att locka fler gäster till restaurangerna nu när restriktionerna lättat.

Besöksliv.se ställde några frågor till Fricko Boberg, som har en bakgrund i musikbranschen utomlands. På den svenska klubbscenen har han främst erfarenhet från Berns och nattklubben V på Sturecompagniet.

– Det känns otroligt hedrande att ha fått detta uppdrag och att få jobba med Brasseriegruppen känns extra kul då det redan finns en fantastisk grund, säger Fricko Boberg.

Du och Hampus Fritzdorf jobbar ihop som en duo, hur fungerar ert samarbete, vem ansvarar för vad? 

– Hampus är den som har mest erfarenhet av restaurang sedan tidigare, medan jag har bra koll på toppservice, sen är vi båda grymma på fest så vi kompletterar varandra riktigt bra. Att få jobba med Hampus är en riktig dröm.

Vad blir viktigast i ert uppdrag?

– Jag skulle säga få gästen att stanna kvar på våra ställen efter dom ätit upp och fortsätta festen på något av våra ställen. Även göra det tydligt vilka restauranger Brasseriegruppen har och hitta den där röda tråden mellan våra restauranger. Sen blir det otroligt kul att äntligen få börja rodda i event också.

Vad ser du mest fram emot i sommar?

– Att restriktionerna äntligen börjar släppa så man kan börja jobba på riktigt. Ska bli otroligt kul att se vart vi kan ta East som stänger klockan 03.00 nu också.

East firar 30 år i år, hur kommer ni att fira det?

– I november när det är 30 år på månaden har vi mycket spännande planer som jag inte kan avslöja än, men det jag kan säga är att det inte kommer gå obemärkt förbi.

Restriktionerna har ju lättat nu, på vilket sätt kommer pandemin ändå att utgöra en utmaning för er under den närmsta tiden?

– Jag tror att folk blivit mer bekväma i att äta middagar tidigare och avsluta kvällen tidigare så det kommer nog ta ett tag innan man hittar tillbaka till samma mönster man hade innan pandemin. Jag tror dock att vi har gått mer åt ett internationellt håll där man fortsätter festa efter middagen men ändå sitter kvar vid sitt bord så i det stora hela ser jag positivt på detta.

Vilka erfarenheter tar du med dig från dina tidigare jobb inom musikbranschen i Los Angeles och Las Vegas?

– Att service är A och O! Musikmässigt så vill jag ta in mer livemusik till våra krogar och vi har också hittat ett riktigt bra samarbete med en DJ-liga som är grymma på det dom gör, som tillsammans med oss sätter musiken på varje ställe så att maten och musiken kombineras på ett magiskt sätt, säger Fricko Boberg.