Annons

”Det var clowner i vartenda hörn”

zoom Trettonåringarna Pella och Mimmi på Gröna Lund i halloween-skrud. Foto: Privat
Trettonåringarna Pella och Mimmi på Gröna Lund i halloween-skrud. Foto: Privat
NYHETER. För sjätte gången i ordningen inviger Gröna Lund ikväll sitt halloween-firande. Besöksliv lät trettonåringarna Pella och Mimmi spana in årets skräckattraktioner.
Annons

På det lämpliga datumet fredag den 13 går startskottet för fyra av Gröna Lunds mest intensiva veckor. Under sammanlagt 16 dagar tar nöjesparken emot sina besökare utsmyckad med sju ton pumpor, tusentals meter spindelväv och strösslad med diverse läskiga karaktärer.

Ondskefullt clownsällskap

Några av de första att besöka årets halloween-park var trettonåringarna Pella och Mimmi. Bland parkens fem skräckhus fastnade båda för nygamla Olustiga Huset – halloween-versionen av Lustiga Huset där verksamheten tagits över av ett ondskefullt clownsällskap.

– Det var clowner i vartenda hörn och de var mycket mer aktiva än förra året, de jagade en verkligen genom hela huset, säger Pella och får medhåll av Mimmi:

– Man kunde inte springa undan någonstans, det var otroligt läskigt!

Skräck-ASMR

Tjejerna testade även det nya skräckhuset Obscura, där besökarna blir inlåsta i totalt mörker och tanken är att gränsen mellan verklighet och ens egna mardrömmar ska lösas upp.

– Det var som att bli utsatt för ett experiment, vi fick ta på oss ett hårnät och en hjälm innan vi gick in i mörkret, berättar Mimmi.

Vilka besökare tror ni blir mest skrämda av Obscura?

– De som inte gillar ASMR, de kommer tycka att det är extra äckligt, säger Pella.

– Ja, och de som är väldigt mörkrädda, tillägger Mimmi.

På det lilla området i parken är en av årets nyheter Häxans Magiska Stig, där de minsta besökarna får hjälpa häxan Ofelia att hitta ingredienserna till en trolldryck. Mimmi och Pella uppskattade att gå omkring även här och njuta av den lite snällare stämningen.

”Häftigt att se förändringen”

Båda två tycker att det är extra mysigt att besöka Gröna Lund under de fyra höstveckor då parken håller öppet för halloween.

– På sommaren vet man mer vad som händer när man kommer hit, men under halloween har allt plötsligt förvandlats till läskiga saker och det är så häftigt att se den förändringen, säger Pella.

Vem passar Gröna Lunds halloween-firande allra bäst för?

– En tonåring som aldrig varit på Gröna Lund tidigare, som kan få se allt läskigt och åka allting för allra första gången. Det vore otroligt kul, säger Mimmi.

Läs mer om tanken bakom Gröna Lunds nya skräcksatsning Obscura.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...