Annons

Dömle Herrgård klubbar hem första hummern: ”Kul grej”

zoom Pengarna för hummersupén ska gå till Barncancerfonden. Foto: Colourbox
Pengarna för hummersupén ska gå till Barncancerfonden. Foto: Colourbox
NYHETER. Årets första hummer har gått under klubban. 52 000 kronor kilot fick köparen Dömle Herrgård i Värmland betala. Pengarna för den tilltänkta hummersupén ska gå till välgörenhet.
Annons

Under tisdagsmorgonen klubbades årets första hummer ut på fiskauktionen i Göteborg. Det var Richard Magnusson på Nordsjö Fisk som ropade in den åt en kund. Kunden var Dömle Herrgård i Värmland. Vd Georg Möller blev lite tagen på sängen.

– Jag och Dömles köksmästare Björn Ståhlberg satt och pratade igår och han sa att det vore kul att vara med på auktionen som skulle vara idag. I morse vaknade jag av ett samtal att vi fick den. Vi blev lite tagna på sängen, säger Georg Möller.

Hummern kostade 52 000 kr kilot, hade ni satt någon gräns?

– Den gick för något över taket som var 50 000, men det var ju marginellt.

Vad ska ni göra med hummern?

– Det här var en kul grej som vi ska göra något bra av. Det blir en middag på Dömle där pengarna vi får in för supébiljetterna oavkortat ska gå till Barncancerfonden.

Vad kommer de att kosta?

 – Jag kan inte svara på det, du får fråga vår köksmästare Björn Ståhlberg vad han ska laga av den och vad det ska kosta. Men vi ska försöka få ut så mycket som möjligt.  

Finns det något marknadsföringsvärde för Dömle att ha klubbat hem en hummer för 50 000?

– Det får vi se, det har jag ingen aning om, jag tänkte att detta var kul grej, sedan får framtiden utvisa vad som händer, livet är kort.

Vilka ska ni bjuda in till hummersupén?

– Jag vet inte, men det är ju en färskvara så det måste bli klart idag, säger Georg Möller.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...