Annons

Dragduo tillbaka på Pop Story

zoom Lillan och Tjorven från dragduon HBTQul under en av vårens kakarokebruncher. Foto: Pressbild
Lillan och Tjorven från dragduon HBTQul under en av vårens kakarokebruncher. Foto: Pressbild
NYHETER. Vårens framgångar med Pop Storys regnbågsshow Svenskpoppen fortsätter i höst. Projektledare Mary Nelson hoppas på ett långsiktigt samarbete med showens huvudkaraktärer Lillan och Tjorven.
Annons

Restaurangen Pop Story på Djurgården i Stockholm bjuder in till en värld av sång, dans och musik i 70- och 80-talsanda. I våras invigdes ett nytt inslag, en kakarokebrunch ledd av Razmus Nyström och Per Öhagen, skådespelarna bakom dragduon HBTQul. Efter ett varmt mottagande från gäster och publik, återvänder showen Svenskpoppen i höst.

– Vi ville hitta på ett nytt brunchkoncept för Pop Story, och jag frågade Per Öhagen och Razmus Nyström om de ville starta ett samarbete. Under en lunch med kreativ brainstorming tog vi fram konceptet tillsammans, säger projektledare Mary Nelson.

Vad fick ni för publikmottagande då?

– Vi fick mycket fint mottagande från alla håll vilket känns väldigt roligt. Djungeltrumman når långt genom sociala medier och jag blev kontaktad av irländsk TV som ville göra ett reportage om Pop Story och Svenskpoppen. De var här och filmade ett avsnitt med mig, Lillan & Tjorven för ett reseprogram i mitten av juni, säger Mary Nelson.

Hur går en karaokebrunch till?

– Våra gäster kommer och äter en god brunch, dricker drinkar och sjunger karaoke tillsammans med Lillan & Tjorven.

Ni beskriver det som en ”brunchupplevelse i fullfjädrad regnbågskostym”, varför regnbågskostym?

– På Cirkus Venues står vi bakom Pride-flaggans regnbågsfärger och dess värderingar. Med Svenskpoppen får vi möjlighet att fira det på bästa sätt med mat, dryck, karaoke och gemenskap.

Då var det 80-tal, vilket tema blir det i höst?

– Vid säsongspremiären den 7:de oktober är temat 70-tal. Lillan & Tjorven kommer att inta scenen och sjunga låtar ur den tidens låtskatt iklädda 70-talinspirerade outfits. De gäster som känner för att klä upp sig i 70-talsmode är varmt välkomna att göra det. Vi kommer även att ha någon klassisk rätt på brunchmenyn som var populär under det decenniet, och serverar drinkar som var populära på 70-talet. Våra teman kommer att variera för varje gång.

Vad kan nya gäster förvänta sig av upplevelsen?

– Det blir lekfullt, inkluderande och extravagant, och beskriver väl Lillan & Tjorven och deras energi när de intar en scen. Vi hoppas att de gäster, nya som gamla, vill komma och ta del av den energin.

Det pågick en het debatt kring sagoläsande dragqueens i våras, hur märkte ni av det?

– Våra medverkande blev direkt påverkade i våras vid en av sina guidade turer som Lillan & Tjorven på Dramaten, vilket var oerhört tråkigt. Men det vi upplevde på Pop Story och vid Svenskpoppen var att folk slöt upp ännu starkare i sitt inkluderande, och välkomnade dem med öppna armar.

Blir Svenskpoppen med Lillan & Tjorven ett långsiktigt inslag i Pop Storys säsongsrepertoar?

– Ja, vi vill gärna fortsätta vårt samarbete med Lillan & Tjorven, både med Svenskpoppen och i andra projekt.

Vad hoppas ni på med höstens tre evenemang? 

– Att så många som möjligt vill komma till Pop Story och vara del av Svenskpoppen. När hösten och vintern kryper närmare så behövs ljusglimtar som lyser upp höstmörkret och här kan dessa karaokebruncher bli ett härligt lyckopiller, säger Mary Nelson.

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...