Annons

Eatery tar över Cedergrenska tornet

zoom Anna Bengtsson, vice-vd på Eatery
Anna Bengtsson, vice-vd på Eatery
NYHETER. Moderna traditioner med inspiration från tv-serie när mötes- och restaurangkedjan Eatery tar över Cedergrenska tornet.
Annons

Högt över Stocksunds villor och ett ståtligt landmärke på väg med båt ut till Roslagen reser sig det Cedergrenska tornet, i rött tegel och romantisk medeltida stil. Här firas bröllop, äts julbord, dansas in det nya året och uppmärksammas jubilarer.

I dagarna har mötes- och restaurangkedjan Eatery tagit över verksamheten. Eatery driver bland annat van der Nootska palatset samt restauranger i bland annat Lund, på Kungsholmen i Stockholm och på Arlanda. Anna Bengtsson är vice-vd på Eatery.

– Vi kommer att vidareutveckla Cedergrenska tornets koncept och gästerna kan vänta sig satsningar när det gäller konferens, festvåningen och såklart det klassiska och mycket omtyckta Cedergrenska julbordet. Jag ser framför mig familjen Löwanders restaurang i tv-serien ”Vår tid är nu” som jag fullkomligt älskar.

– Jag inspireras av yrkesstolthet och tradition men att det twistas till i en modern, nutida tappning. Vi har vår menyskrivare och, som jag brukar kalla honom, matartist Gustav Otterberg som ska utveckla smaker och koncept tillsammans med tornets köksmästare Diego. Gustav har en unik kunskap och har bland annat byggt upp Guide Michelin-prisade Ekstedt samt stjärnkrogen Leijontornet, säger hon.

Vad är viktigt att Eatery bevarar med Cedergrenska?

– På många av våra enheter inom koncernen är vår målgrupp de som bor och jobbar i närområdet. Vi brukar använda en tagline: ”Your neighbourhood hero” vilket innebär att vi vill vara den lokala hjälten i områden. Så även om vi vill vara en destination för festvåning så kommer vi fortfarande vara grannarnas torn och arrangera julbord, bruncher, föreningsfrukostar eller det som just grannarna efterfrågar.

Och vilken roll får Cedergrenska i Eaterys utbud av restauranger och lokaler?

– Tornet kommer att ligga under benet som vi internt kallar för Eatery premium och där våra festvåningar ligger. Idag bedriver vi också van der Nootska palatset på Södermalm och Lumafabriken i Hammarby Sjöstad. Vi kommer till exempel också att vid årsskiftet ingå ett samarbete med 7A och vara matleverantör på gamla Posthuset på Vasagatan i Stockholm.

Vilka är de huvudsakliga gästgrupperna för Cedergrenska och har ni spetsat in er på några nya framöver? 

– Just nu är det en stor efterfrågan hos privatgästerna som ska ta igen två års pandemi med födelsedagsfester, bröllop, dop, disputationsfester med mera. Vi tror och hoppas också på att få fler företag att konferera i tornet.

Vilka utmaningar väntar er den här hösten? 

– Precis som de senaste åren är man tvungen och van att vara lyhörd och navigera snabbt och att ändra erbjudande och arbetssätt efter förutsättningar som till och med kan ändra sig från en dag till en annan.

Sist men inte desto mindre viktigt, vad är roligast med ditt jobb? 

– Det roligaste är variationen av affärer, förfrågningar och samarbeten och alla genuina medarbetare jag får förmånen att jobba med. Det är en social och handlingskraftig bransch, det gillar jag!

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...