Annons

Edsbacka krog nyöppnar med nytt koncept

zoom Björn och Silvia har köpt Edsbacka wärdshus och tagit tillbaka ursprungsnamnet Edsbacka Krog.   Foto: Patrik Nordberg/selfie
Björn och Silvia har köpt Edsbacka wärdshus och tagit tillbaka ursprungsnamnet Edsbacka Krog. Foto: Patrik Nordberg/selfie
NYHETER. Inför Pingsthelgens nyöppning av Edsbacka krog satsar man på konceptet “social dining”. Paradoxalt i en tid av restriktioner kan tyckas - men ägarna menar att trevligt umgänge inte förutsätter stora grupper.   
Annons

Strax före jul slog Björn och Silvia Johansson till och köpte det snart 400-åriga Edsbacka wärdshus. En vansinnesdrag i en brinnande pandemi kan tyckas, men paret som har mångårig erfarenhet i restaurangbranschen, däribland som ägare till restaurang Engelen i Gamla stan, tänkte liksom många andra att “läget måste lätta så småningom”.

–  Vi såg det som ett bra köptillfälle eftersom stället ändå behövde en genomgående renovering. Vårt mål vara att bli klara till sommaren och det har vi uppnått, säger Björn Johansson inför Pingsthelgens öppning. 

Inför nypremiären av krogen, som i tidigare regi har belönats med två Guide Michelin stjärnor, har man återtagit det tidigare namnet Edsbacka krog. Under utformningen av restaurangen har man låtit köksmästaren David Elfstrand sköta menyn medan restaurangprofilen Melker Andersson agerat projektrådgivare. En viktig satsning har varit det nya konceptet som man kallar för “social dining”. 

– Edsbacka Krog har länge förknippats med fine dining. Vi fortsätter delvis med det, men nu med lite mer bistrokänsla och mer “medelväg”. Vi kommer ha ett stort menyutbud med husman såväl som “fransk fusion”,  men viktigast är att folk ska träffas och trivas. Inför öppningen hörde vi oss för om Sollentunabornas preferenser. Ledordet blev “mötesplats”. 

Men hur rimmar “social dining” med pandemin och de restriktioner som fortfarande rådet?

– Social dining och “mötesplats” behöver inte innebära stora sällskap. Vi håller oss såklart till regler om servering och max fyra personer vid varje bord. Och nu hoppas vi ju på lite längre öppettider från och med juni. Och att det så småningom också öppnar upp för tillstånd att anordna med underhållning i baren, säger Björn Johansson.