Annons

Efter två års uppehåll – nu är stadsfesten igång igen

zoom Anders Thorén, evenemangschef Visit Linköping & Co
Anders Thorén, evenemangschef Visit Linköping & Co
NYHETER. I går kväll inleddes årets upplaga av Linköpings stadsfest. Nu väntar tre fullspäckade dagar med allt från klassisk musik och dansband till klimataktivism och hiphop.  
Annons

Anders Thorén, evenemangschef på Visit Linköping & Co, är glad att Linköpings Stadsfest nu kan genomföras igen för första gången sedan 2019.  

– Det känns fantastiskt att äntligen vara igång igen! Vi märker ett stort intresse från Linköpingsborna och får mycket positiv respons. Många är inne på hemsidan och planerar vad de ska se under de här dagarna.

Sedan i mars har man åter arrangerat konserter och evenemang i staden, men detta är tveklöst det största arrangemanget. Mellan 300 000 och upp till en halv miljon besökare väntas.

– Det känns otroligt bra att göra detta för Linköpingsborna. Vi vill välkomna dem hem från semestern och fira i samband med terminsstarten, säger Anders.

Något för alla åldrar och smaker

Sedan sist har programutbudet breddats för att nå fler målgrupper och åldrar. Det blir till exempel direktsänd konsert när P2 i Parken bjuder på välkända klassiska stycken med Norrköpings Symfoniorkester och solister. Och den som är danssugen får chansen att bjuda upp under dansbandskvällarna både fredag och lördag. Även hiphoparna Jelassi och Dizzy kommer höras i helgen, liksom Kaliffas reggae- och dancehalldoftande pop.

Har du någon personlig favorit i programmet? 

– Jag är glad över att Internationella matmarknaden är tillbaka, den ser jag fram emot. Marknaden är 200 meter foodtrucks med mat från hela världen. Det är otroligt häftigt att bara gå där, njuta och känna alla dofter. Tarabband ser jag också mycket fram emot, liksom Climate Live som arrangeras av lokala Fridays For Future-grupper.

En stor kväll på lördag

På lördag avslutas stadsfesten med flera konserter, samtidigt som ett annat stort evenemang äger rum i staden. 

– På lördag blir det en stor kväll i Linköping, då 12 000 personer kommer att se Lars Winnerbäcks turnéavslutning. Det är inte en del av Stadsfestens program, men kommer definitivt bidra till feststämningen i staden, säger Anders Thorén.

Mer information hittar du här

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...