Annons

Efterfrågad elsatsning på Jula Hotell

zoom Kristin Boman, vd på Jula Miljö & Energi och Mikaela Grundström, vd Jula Hotell. Foto: Jula Hotell
Kristin Boman, vd på Jula Miljö & Energi och Mikaela Grundström, vd Jula Hotell. Foto: Jula Hotell
NYHETER. ”Vi ser en möjlighet att locka in gäster att stanna och äta lunch eller fika medan bilen laddar”, säger Mikaela Grundström, vd Jula Hotell.
Annons

Både miljön och Julas hotellutveckling gynnas av hotellkedjans senaste investering i laddplatser, något som efterfrågats av gäster och besökare. Kristin Boman är vd på Jula Miljö & Energi och poängterar att detta är en hållbar investering för kommande generationer.

– Det här är ett fortsatt samarbete inom koncernen tillsammans med Jula Hotell, där vi tidigare installerat elbilsladdare i Julas hotellkedja och vi kan nu erbjuda laddning på samtliga hotell. Extra roligt är att vi nu även kan erbjuda gäster snabbladdning av elbilen på Gyllene Uttern, säger hon.

Och varför gör ni det här just nu?

– Vi ser att antal elbilar ökar i snabb takt då transportsektorn ställer om för att minska klimatpåverkan och hotellens gäster efterfrågar elbilsladdning.

Jula har installerat nya 18 laddstationer på Gysinge Herrgård respektive Gyllene Uttern – som även erbjuder en snabbladdare för två elbilar för gäster som önskar ladda bilen snabbt. Laddning för elbilar finns nu på samtliga av hotellkedjans anläggningar, där även Skara Stadshotell och Skara Konsthotell ingår.

Vad hoppas ni får ut av den här investeringen?

– Vi investerar långsiktigt och hoppas att fler gäster vill njuta av hotellens vackra miljöer, service och goda restauranger samtidigt som bilen laddas, säger Kristin Boman.

Mikaela Grundström är vd för hotellkedjan Jula Hotell och menar att möjligheter att ladda bilen är något som gästerna efterfrågar allt mer. Och utan den servicen finns risk att man väljs bort i konkurrensen.

– Det här är bra för att vara med på hållbarhetsresan in i framtiden, besökare kommer i allt större utsträckning att välja anläggningar som erbjuder laddningsmöjligheter.

 Har ni märkt att detta efterfrågats av gäster och besökare?

– Ja, vi har märkt en stor efterfrågan från våra gäster, speciellt under sommar och semestertider då det är mycket resande på vägarna. Vi ser även detta som en möjlighet att locka in gäster att stanna och äta lunch eller fika medan bilen laddar, säger hon.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...