Annons

En naturupplevelse utöver det vanliga vann Årets Kudde

zoom
NYHETER. Nyrups Naturhotell mitt i Skånes bokskogarI var en av de stora vinnarna när Svenska Turistföreningen i söndags kväll utsåg sina bästa anläggningar i tävlingen Årets Kudde.
Annons

Svenska Turistföreningen, STF, har drygt 250 anläggningar av olika karaktär och med helt skiftande tema, spridda över hela Sverige.

Varje år delar STF ut pris för bästa vandrarhem/hotell/fjällstation och bland pristagarna finns flera kategorier, bland annat två priser, Årets Kudde Vandrarhem respektive Fjällstation, där gästerna själva röstat fram sina favoriter.

Gästernas val/ Fjällstation blev i år STF Blåhammaren med motiveringen ”Den otillgängliga placeringen gör att det känns som att man hittat till en hemlig plats. Ett riktigt guldkorn med utsikt över fjället, inte minst från bastun. Här möts människor från olika länder. Magiskt!”

Guld i kategorin Gästernas val/Vandrarhem/hotell vann Nyrups Naturhotell i Skåne med motiveringen ”En helt unik anläggning mitt i den skönaste av skånska bokskogar. Här bjuds gästerna på en magisk kultur-, natur- och matupplevelse med fantastisk service. En plats som inte liknar någon annan med en oväntat lyxig känsla. Kan det bli mysigare än så här?”

Grattis, Camilla Jönsson, som driver anläggningen tillsammans med Cecilia Timner!

– Tack! Det känns härligt att gästerna förstått vad vi vill förmedla: En speciell produkt som ligger mitt ute i skogen.

Vad kan en gäst som kommer till er förvänta sig?

– En naturupplevelse utöver det vanliga. Vi vill förmedla en känsla, en närvaro, gemenskap och en närhet till naturen. Gästen bor i en varm och bekväm yllehydda, en jurta från Mongoliet. Vi har utomhusmatlagning som en del av konceptet, och här får gästen mat som tillagas över öppen eld.

Vilken årstid är härligast hos er?

– Vi har öppet mellan april och november. Våren och sommaren är naturligtvis fantastiska månader. Men personligen föredrar jag augusti till oktober, då är det mörkt och man ser stjärnhimlen. Det blir en häftig kontrast.

Vad betyder guldmedaljen för er?

– Det blir ett kvitto på att vi har lyckats, efter bara tre år. Vi vill nå den som är ovan vid naturen, och det känns extra spännande. Naturhotellet är fortfarande ganska nytt. Nu vill vi jobba igenom konceptet ytterligare och närma oss naturovana.

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

Två ikoner slås samman för att revolutionera hotellbranschen

När Amet & Partners och italienska världsaktören La Bottega slår sina påsar ihop bildas en ny jätteaktör. AMEGA LAB har som mål att omdefiniera upplevelsen av bekvämligheter