Annons

”Ett bra sätt att börja julen på”

zoom Folo: Pressbild
Folo: Pressbild
NYHETER. Nordic Choice hotellgäster samlar varje år in julklappar till familjer som själva inte har råd eller möjlighet att köpa presenter. I år hoppas kedjan att insamlingen ska passera en halv miljon.
Annons

Sedan starten 2012 har Nordic Choice Hotels genom sina gäster samlat in 446 370 julklappar till barn och vuxna i en krävande livssituation genom satsningen ”Ensam julgran”. Och enligt kommunikationschef Kenneth Hultgren är intresset för insamlingen stort bland gästerna.

– Insamlingen går väldigt bra. Många paket under hotellgranarna vilket vi är väldigt glada över. Trots att vi kör insamlingen för tionde året så avtar inte intresset utan hotellgästerna och människor som bor eller jobbar i närheten av hotellen fortsätter vara generösa och bidra med gåvor.

Ser det ut som att ni kommer att hinna nå målet på över en halvmiljon i år?

– Vi älskar att sätta höga mål men när jag frågar kollegorna runt om på hotellen så finns det ingen tvekan. Vi kommer tillsammans med våra fantastiska gäster garanterat passera halvmiljonsvallen i år.

Vad betyder den här traditionen internt på Nordic Choice?

– Hur mycket som helst. Redan i oktober så börjar personalen kasta lystna blickar mot julpyntet. Så fort det bara är möjligt så vill man ta fram granen, pynta och börja insamlingen. Pride och Ensam Julgran toppar nog listan på höjdpunkterna under året för vår personal.

Vilken respons får ni från gästerna?

– Att vi i år passerar halvmijonvallen talar sitt tydliga språk: Gästerna älskar att bidra med julgåvor. Det är ett enkelt och oerhört uppskattat sätt att bidra med julkänsla till de som förmodligen behöver den mest, säger Kenneth Hultgren och tillägger:

– Vi är otroligt tacksamma över det engagemang som finns kring detta både bland våra gäster och personal. Att innan jul få plocka ihop julklapparna och leverera dom till mottagarna är en väldigt fin känsla. Ett bra sätt att börja julen på.