Annons

Fjärde gången gillt för Jazzköket: ”Politikerna har förstått vad vi gör för staden”

zoom Restaurangen har vid fyra tillfällen ansökt om att utöka serveringstillståndet<br />
 – och fått avslag. Foto: Jazzköket
Restaurangen har vid fyra tillfällen ansökt om att utöka serveringstillståndet
– och fått avslag.
Foto: Jazzköket
NYHETER. Efter fyra års avslag får Jazzköket i Östersund ha sin uteservering öppen till midnatt. Ett beslut so främjar både krogen och staden. ”En mer levande kvällsverksamhet hos oss spiller över på resten av Östersund”, säger ägaren Kristoffer Andersson.
Annons

Jazzköket i Östersund har äntligen fått beviljat att förlänga öppettiden på sin uteservering från klockan 22 till midnatt. Beslutet kommer att särskilt falla internationella gäster på läppen, tror krögaren Kristoffer Andersson.

– Det känns jättebra, det är som att politikerna börjar förstå hur mycket vi i restaurangbranschen gör för staden, säger han och fortsätter:

– Nu kan våra gäster sitta kvar de få sköna sommarkvällarna vi har och det uppskattar lokalbefolkningen och turisterna. Italienare och fransmän är ju vana att gå ut och äta lite senare, säger ägaren Kristoffer Andersson.

Restaurangen har vid fyra tillfällen ansökt om att utöka serveringstillståndet – och fått avslag. Men nu har politikerna i social- och arbetsmarknadsnämnden gett klartecken.

– Vår restaurang ligger på en innergård och politikerna har en policy att det ska vara en lugn atmosfär på stadens innergårdar. Avslagen bygger på ett bullerklagomål från en boende år 2014, men samma år tog vi över lägenheten och trodde att vi hade löst problemet.

Så vad gjorde att ni fick utökat serveringstillstånd i år?

– Vi har en ny styrelse inom stadens politik och de tänker lite mer gemensamt med oss näringsidkare. De inser att vi tillsammans kan göra något positivt för Östersund som stad.

Vad betyder era ökade öppettider för Östersunds stadskärna?

– Det är inte bara vi som får en mer levande kvällsverksamhet, det kommer att spilla över till resten av Östersund också.

Vice ordförande i socialnämnden, Pär Fredriksson, inne på samma spår.

– Stadskärnan går mer till upplevelser och mindre till handel. Det här är ett led att möjliggöra från politiskt håll att underlätta för dem som vill göra stadskärnan mer levande, säger han i en kommentar till Länstidningen Östersund.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...