Annons

Fler bodde på Nordic Choice i sommar

zoom Den största ökningen stod utländska gäster för. Foto: Pressbild
Den största ökningen stod utländska gäster för. Foto: Pressbild
NYHETER. Liksom hotellnäringen i övrigt ökade Nordic Choice antalet hotellnätter under sommarmånaderna jämfört med samma period förra året. ”Vi gläds också över att allt fler bokar via våra egna kanaler”, säger COO, Katalin Paldeak.
Annons

Enligt siffror som publicerades av SCB i början av september ökade antalet gästnätter på hotell i Sverige med 6,7 procent i juni och juli. Det är den största ökningen sedan 2015. Hotellkedjan Nordic Choice är en av dem som märkte av tillväxten.

– Det är fantastiskt roligt. Vi ser en ökning bland både inhemska och internationella gäster under juni, juli och augusti, säger hotellkedjans COO Katalin Paldeak.

Men den stora tillväxten står utländska gäster för. I Malmö ser man en stark ökning av gäster från både Tyskland, Nederländerna, Schweiz, Italien och Frankrike, där samtliga ökade alla med över 30 procent.

I Göteborg var det Storbritannien som stod för den största ökningen, med andelen brittiska hotellgäster som ökade med 45 procent från samma period 2018.

– Göteborg har verkligen levererat i sommar trots få Ullevikonserter. Efter förra årets sommarväder så känns det som att fler valde att stanna hemma i Sverige på semestern samt att vi har sett ett ökat resande från länder i norra Europa och däribland Storbritannien vilket känns solklart med tanke på kronans kurs, säger Magnus Östlund, hotelldirektör Comfort Hotel Göteborg i en kommentar.

En annan positiv utveckling är att fler gäster bokar via de egna kanalerna istället för via bokningssajter. den egna hemsidan eller Nordic Choices app.

–Vi gläds över att allt fler bokar via vår egen hemsida eller app där gästerna också får de bästa priserna och servicen, säger Katalin Paldeak.