Annons

Förverkligar sin hotelldröm på Mallorca

zoom Maria och Johan Eklunds nya hotell och restaurang på<br />
 Mallorca öppnar den 12 september. Foto: Pressbild
Maria och Johan Eklunds nya hotell och restaurang på
Mallorca öppnar den 12 september.
Foto: Pressbild
NYHETER. Entreprenörerna Maria och Johan Eklund, som ligger bakom Görvälns Slott och Hufvudsta Gård, öppnar hotell och restaurang på Mallorca. ”Stilen är Görväln goes Palma goes Miami”, säger Maria Eklund.
Annons

Paret Maria och Johan Eklund tog över hotellet Görvälns Slott 2009, och driver även Hufvudsta Gård Mat & Möten i Stockholm. Efter flera år av mycket jobb ville familjen för två år sedan ta en paus och flyttade till Palma på Mallorca. Planen var att stanna i sex månader, som istället blev två år och med ett nytt hotell på köpet.

– Vi stack egentligen iväg för att träna, umgås med familjen och äta apelsiner. Men vi behövde samtidigt jobba med våra svenska bolag och behövde ett kontor. Då startade vi Workation Palma, som är ett co-work. I samband med detta sprang vi på en fastighetsägare som hade ett projekt vi inte kunde säga nej till.

Projekteringstiden var kort och hotellet litet – åtta sviter och en restaurang i La Lonja, nära strandpromenaden Paseo Maritimo. Maria och Johan Eklund slog till.

Ocho Hotel & Kitchen i La Lonja öppnar I nästa vecka. Maria Eklund beskriver inredningsstilen i det lilla boutiquehotellet som ”Görväln goes Palma goes Miami”.

Berätta.

– Det är lite samma stil som Görväln, men med lite Palma-känsla, och kanske lite mer stylish.

Inredningen andas också lite Miami med en modern tvist med fjäderlampor och sammet, förklarar hon.

Restaurangkonceptet har mycket fokus på grönt och lokala råvaror, med mallorquinskt kök med internationella influenser. I köket har man anställt Lukas Moderato, som senast drev restaurang Carousel i Stockholm, och Joan Torrens med en bakgrund bland annat på Boquerian.

Rummen i hotellet är mellan 46 och 155 kvadratmeter.

Vilken ser ni som er målgrupp?

–Dels tjej- och killgäng, men även familjer. Har du fler än ett barn är det alltid svårt att bo på hotell, du måste ofta boka två rum. Här kan du bo en hel familj i ett rum.

Vet ni att det finns plats för ert hotell – har ni hunnit sondera Palmas hotellmarknad?

– Absolut, vi reser jättemycket och har bott på ett femtiotal 4- och 5-stjärniga hotell sedan vi kom hit så vi har full koll. Det finns plats före ett 4-stjärnigt hotell som är lite mer personligt, som är snyggt och designat, men som inte är stelt. Även om här är snyggt så är det ett flip-flop-hotell med liv och rörelse i restaurangen.

Hur ska ni hinna med att driva företag både i Sverige och i Palma?

– Vi har flyttat hem nu, men vi ville verkligen driva igenom detta projektet. Nu har vi en anledning att åka fram och tillbaka, det kommer att lösa sig.