Annons

Framtidslöften vinner inspiration hos årets Gulddrakar

zoom Framtidsdraken är ett stipendium som ger två elever på Stockholms restaurangskolor möjlighet att få uppleva några av stadens bästa krogar. Foto: Besöksliv
Framtidsdraken är ett stipendium som ger två elever på Stockholms restaurangskolor möjlighet att få uppleva några av stadens bästa krogar. Foto: Besöksliv
NYHETER. Anton Nehro på Stockholms hotell- och restaurangskola och Carolina Örtegren från Stockholms internationella hotell- och restaurangskola. Det var de två framtidslöften i branschen som fick ta emot stipendium när Dagens Nyheter delade ut årets Gulddrakar på måndagskvällen.
Annons

Dagens Nyheters pris Gulddraken lyfter fram Stockholms bästa krog-, kafé- och barupplevelser och har delats ut sedan 2001. När årets drakar skulle fördelas på måndagskvällen hyllades även DN:s mångåriga medarbetare Magdalena Ribbing postumt med ett hederspris som togs emot av hennes systerdöttrar.

Belöning för hårt jobb

Dessutom delades Framtidsdraken ut, ett stipendium som ger två elever i årskurs tre på någon av Stockholms restaurangskolor möjlighet att få uppleva några av Stockholms bästa krogar. I år gick priset till Anton Nehro på Stockholms hotell- och restaurangskola och Carolina Örtegren från Stockholms internationella hotell- och restaurangskola.

– Det känns väldigt bra, särskilt att få ta emot priset i det här huset eftersom jag har jobbat extra här, säger Anton Nehro efter att han mottagit priset på Fotografiska i Stockholm.

Han tror att just han vann eftersom han har jobbat hårt och visat det. Dessutom har han högt ställda planer för framtiden.

– Jag ska gå så långt jag kan – Årets kock, Bocuse d’Or och så många stjärnor jag kan få.

Skapar band mellan elever och bransch

Priset består av presentkort för att kunna äta på tre av Gulddrakenvinnarna. Syftet är att ge eleverna en bättre bild av vad som krävs av dem för att i framtiden kunna ta plats på de främsta krogarna.

– Det här är ett sätt att få skolorna att närma sig restaurangerna och inspirera våra framtida restaurangarbetare, säger Daniella Illerbrand, som är initiativtagare och projektledare för Framtidsdraken och som själv har arbetat länge i krogbranschen.

– Eleverna får även träffa krögarna och gå en rundtur i köken. Vi hoppas att det ger en bild av hur det är att jobba på en restaurang och att det skapar band mellan eleverna och branschen.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...