Annons

Från höbalar till spa

zoom Från lada till spahotell. Nu öppnar Rydebäck – Hotel 1662. Foto: Privat
Från lada till spahotell. Nu öppnar Rydebäck – Hotel 1662. Foto: Privat
NYHETER. Under fem års tid av renovering har Lise-Lott Modin och Stefan Hjertmer förvandlat en lada till ett charmigt spahotel.
Annons

En bit utanför Helsingborg ligger Hotel 1622, precis vid havet. Hotellet premiäröppnades under sensommaren 2021 och i december öppnade även deras spa. Projektet med att bygga upp hotellet har tagit drygt fem år.

– Det är en vacker gammal lada som ligger på Rydebäcks gård från 1850. Vi fick börja med att slänga ut höbalar, säger Lise-Lott Modin.

Hur har det varit att renovera från grunden?

­– Hade vi vetat vad vi gick in i hade vi antagligen aldrig börjat. Det är mycket att tänka på när det gäller q-märkta byggnader med många regler som ska följas. Vi trodde aldrig vi skulle nå ett öppningsdatum då även pandemin bidrog till en hel del problem som till exempel leveransförseningar.

När hotellet väl slog upp dörrarna säger Lise-Lott Modin att hon knappt kunde tro att det var sant.

– Det kändes fantastiskt bra, allt har blivit så fint och det är otroligt roligt att ha skapat något från grunden som gästerna är så positiva till.

Under renoveringen ville Lise-Lott Modin och Stefan återanvända och återbruka så mycket som möjligt. Pelare och valv i restaurangen är original och till trappor och bänkar har de använt träd som togs flera år tidigare när det rådde almsjuka i området. De gamla almarna pryder också torrbastun.

Vilka utmaningar står ni inför?

– Vi öppnade upp under pandemin men det såg trots allt ljust ut då, och under hösten har vi nått våra mål. Nu har ännu en våg kommit och det är en oro då ingen vet vad som händer framöver och det är självklart tufft, säger Lise-Lott Modin.

Men ägarna har förhoppningar på framtiden och anser att både hotellet och läget har mycket att erbjuda.

– Hotel 1622 kommer att bli en ny destination. Gästerna kan komma hit för att koppla av, fira årsdagar och födelsedagar, vandra på Skåneleden eller spela golf på någon av våra samarbetspartners.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...