Annons

Frösö Park Hotel bygger nytt: ”I Jämtland är visionerma framtiden”

zoom Frösö Park Hotel ska bygga ut och öka sin kapacitet med<br />
 100 bäddar under nästa sommarsäsong. Foto: Frösö Park Hotel
Frösö Park Hotel ska bygga ut och öka sin kapacitet med
100 bäddar under nästa sommarsäsong.
Foto: Frösö Park Hotel
NYHETER: Frösö Park Hotel utanför Östersund ska ta vara sitt unika läge i det tidigare militära området F4 och bygga ett modernt boendealternativ i det som förr var logement för värnpliktiga.
Annons

Nya vd:n Jacob Dahlberg kläckte idén till Frösö Park MoHo när han tittade närmare på de historiska byggnaderna.

– Jag såg att lokalerna stod tomma och började fundera på hur jag själv vill bo när jag är ute och reser med mina söner – prisvärt och nära aktiviteter. Så jag pratade med styrelsen om att göra om lokalerna till ett hostel med 100 bäddar, säger Jacob Dahlberg.

Bädd istället för rum

Han kan inte gå in på hur stor investering Frösö Park MoHo kommer bli, men berättar att man fått klartecken för sina utbyggnadsplaner och utlyst en arkitekttävling för att ta fram en spännande design för det nya boendet. Efter årsskiftet kommer det stå klart vilken arkitekt som ska få sätta sin prägel på Frösö Park MoHo.

– Upplägget för boendet kommer vara att gästerna köper en bädd istället för ett rum, antingen i ett mindre rum med två till fyra bäddar eller i en sovsal. I sovsalen har vi tänkt ha Capsulebäddar, vilket innebär att gästen kryper in i sin egen bädd som är i inbyggd i väggen, säger Jacob Dahlberg.

Hostelboendet ska fungera som ett komplement till det mer lyxiga spahotellet och kommer därför skilja sig i pris jämfört med om gästen bokar en vanlig hotellvistelse.

– I och med att man köper bäddar och inte ett rum kommer priset ligga från 350 kronor per bädd om jag ska ge en indikation, säger Jacob Dahlberg.

Bred målgrupp

Han tror att den här satsningen kommer locka en bred målgrupp, men kanske framförallt den modernt tänkande och öppna gästen som i första hand inte lockas av lyx men ändå vill ha hög standard. Även konferensgäster från företag som vill få ihop sitt team kan vara en potentiell kundgrupp.

– Det här boendealternativet kommer bli alldeles utmärkt för gäster som exempelvis besöker Sankt Olavsleden, är på skidläger eller deltar i idrottstävlingar. Dessutom ser vi potential att hostelgästerna också kan koppla på en spavistelse eller ett restaurangbesök hos oss, säger Jacob Dahlberg.

Bättre logistik

Planen är att Frösö Park MoHo kommer stå klart under sommarsäsongen 2020. Märker man då att satsningen blir lyckad kommer ledningen börja spåna på att bygga om fler logement och få till ytterligare 200 bäddar. Jacob Dahlberg, som tillträdde vd-posten den 1 september,  har stora planer för sin nya arbetsplats.

– Här i Jämtland är det visionerna som är framtiden. Men som ny vd märker jag att den största utmaningen faktiskt är att hela tiden lobba för att logistiken ska bli bättre. Vi finns trots allt mitt i Sverige, och då ska man också kunna ta sig hit från övriga Europa och de stora städerna, säger Jacob Dahlberg.

Läs mer om Frösö Park här.