Annons

Frösö Park bygger ut: ”Vi vill skapa en destination”

zoom Sedan öppningen 2015 har Hotel Frösö park i Östersund haft en hög beläggning.
Sedan öppningen 2015 har Hotel Frösö park i Östersund haft en hög beläggning.
NYHETER. Det går bra för Hotel Frösö Park i Östersund. Så bra att man satsar vidare. Nu står det klart att hotellet kommer att utöka antalet rum – från 139 till 235.
Annons

– Sedan vi öppnade hotellet för två år sedan så har det varit ett högt tryck på både rum och konferenslokaler, därför har vi nu beslutat att bygga ut. Till en början handlar det om 96 nya rum som gör att vi totalt kommer att ha 235 stycken, säger Björn Hemmingsson, vd, Hotel Frösö Park.

 

Spa blev en succé

Hotellets senaste satsning på ett spa, som Besöksliv tidigare rapporterat om, har varit viktig för beläggningen.

[LÄS MER: ”Kändisarkitekt inreder nytt jättespa i Östersund”]

– Vårt spa slog upp portarna i december öppningsåret och det har blivit en succé besöksmässigt, det är det vi fått mest uppmärksamhet för och självklart bidrar det till att vi nu vågar satsa vidare, säger Björn Hemmingsson.

Med start kring årsskiftet kommer en ny byggnad med 96 rum att byggas i direkt anslutning till hotellet. Här kommer det att läggas stor vikt vid tillgänglighet i utformningen.

– Vi har många gäster som har funktionsnedsättningar och redan i dag är samtliga rum anpassade tillgänglighetsmässigt. De nya rummen kommer att bli 30 kvadratmeter stora och vara utrustade med extra breda dörrar. Rent inredningsmässigt så håller vi på att bolla olika idéer, säger Björn Hemmingsson.

 

Lever inte på att ”stjäla gäster”

Det har även funnits tankar kring att utöka hotellets konferensutrymmen, men än så länge är det på planeringsstadiet. 

– Vi tittar på hur vi kan anpassa det befintliga konferensutrymmet, men där har vi inte tagit något beslut ännu. Och vi har gott om plats redan i dag, på hotellet rymmer vi 500 personer och i två anslutande arenor kan vi få in nära 4000 gäster. När vi arrangerar konferenser där fyller vi upp hela Östersund, säger Björn Hemmingsson och fortsätter:

– Men det är klart, med våra nya hotellrum så kommer antalet gäster att dubbleras hos oss och det ställer nya krav på allt från konferenslokaler till restaurang, så framöver kommer vi att presentera fler nyheter.

Hur ser konkurrensbilden ut. Finns det risk för överetablering i Östersund?

– Hotellen har fortsatt öka även sedan vi kom hit, deras farhågor om att vi skulle ta deras gäster kom på skam, både beläggning och antalet gästnätter har ökat för alla. Och vi kan inte leva på att stjäla gäster, vi måste hitta nya och vi jobbar med att bygga destinationen Frösö Park och locka hit stora möten,  säger Björn Hemmingsson.

 

Vill omsätta 100 miljoner

Han berättar att bil- och däckfabrikanter har börjat få upp ögonen för hotellets koncept och läge med isbanor runt knuten. Och i år arrangeras kommun- och landstingsdagarna och socialchefsdagarna i Östersund. Den typen av möten har staden inte haft förut.

Våren 2019 hålls Skidskytte VM i Östersund och Alpina VM i Åre. Det är anledningen till att det är bråttom att komma igång med bygget av de nya rummen, berättar Björn Hemmingsson. Tanken är att de ska vara i bruk senast den första september 2018.  

Det är fastighetsbolaget Frösö Park Fastighets ab som står för notan för de nya rummen och just nu pågår upphandlingar med flera byggbolag, så vad investeringen kommer att landa på är inte klart.

Vad har ni för mål med satsningen?

– Vi har egentligen redan uppnått ett mål, omsättningen är i dag mycket större än våra högsta förväntningar, vi omsatte 60 miljoner kronor 2016. Om tre år ska vi nå upp över 100 miljoner kronor. Vårt övergripande mål är att skapa en destination, omgivningen är fantastisk med vacker utsikt över Storsjön och Åreskutan.