Annons

Gammalt tänker nytt och prisas för miljöinitiativ

zoom Oscar Petersson på Grand Hotel i Lund tar emot utmärkelsen Årets Miljöinitiativ.  Foto: Svenska Möten
Oscar Petersson på Grand Hotel i Lund tar emot utmärkelsen Årets Miljöinitiativ. Foto: Svenska Möten
NYHETER. Grand Hotel i Lund tvättar lakan och handdukar utan kemikalier - kammade hem pris för bästa miljöinitiativ i tävlingen Svenska Mötespriset.
Annons

Under måndagskvällen hyllade Svenska Möten medlemsanläggningar över hela landet som utmärkt sig och inspirerat andra i branschen att tänka nytt. Av de 23 nominerade i tävlingen Årets Bästa mötesplatser utsågs vinnare i åtta kategorier. Prisutdelningen ägde rum under medlemsorganisationens årsmöte på The Steam Hotel i Västerås.

I den angelägna kategorin Årets Miljöalternativ hamnade Grand Hotel i Lund på topp. Försäljningschef Oscar Petersson är glad över utmärkelsen.

 – Det känns jätteroligt, särskilt med tanke på att hotellet är från 1899. I gamla miljöer är det en utmaning att jobba miljövänligt.

Vad betyder utmärkelsen för er?

– Jag ser det här som ett kvitto för kollegorna, att deras insats räknas och uppmärksammas. I dag är det också viktigt att profilera sin verksamhet med miljöfrågor för att attrahera kunder.

Det som gör Grand Hotel förtjänt av vinsten är bland annat att man använder sig av en ny teknik som gör det möjligt att tvätta sängkläder och handdukar utan tvätt- och sköljmedel.

– Vi har installerat en vattenreningsteknik som möjliggör maskintvätt utan kemikalier. Tekniken använder istället så kallat ultrarent vatten.

Har ni fler idéer på gång?

– Absolut, vi håller på med ett projekt som innebär att vi kan återvinna den energi som huset genererar till att värma upp lokalerna.

Hur ska ni fira?

– Nu blir det ett stort firande med champagne på hotellet.