Annons

Göteborgshotellets storsatsning – ny skybar och restaurang

zoom Lotta och Magnus Hedlund
Lotta och Magnus Hedlund
NYHETER. Välkända Göteborgshotellet Rivertons skybar och restaurang har i tysthet öppnat upp på nytt efter sin renovering.
Annons

Med utsikt över Göta älv och Göteborgs stad bjuds besökaren på cocktails och mat av lokala råvaror och med modern, skandinavisk touch. Göteborgshotellet Riverton har under de tre senaste åren renoverats för 250 miljoner kronor och i och med att den senaste etappen blev klar var det dags för hotellets skybar och restaurang att få nypremiär, även om det skedde lite i smyg.

– Vi hade ingen stor invigning när vi återöppnade i mars, utan kände att vi ville jobba in den nya baren, restaurangen och köket lite kontrollerat. Sen har det gått väldigt bra utan någon speciell marknadsföring förutom att vi funnits i sociala medier, berättar Magnus Hedlund och beskriver hur maten i nya restaurangen ska kännas elegant och avslappnad, utan krångel, men också spännande och typisk skandinavisk för många av de gäster som kommer från utlandet.

Hotellet har fått fem nya penthousesviter

Sedan 2019 har hotellet förutom renoveringen av skybar och restaurang fått 25 nya hotellrum och fem penthousesviter och efter två förlorade år i pandemin är efterfrågan riktigt god, konstaterar Magnus Hedlund. Renoveringen innebär att Riverton blivit mer attraktivt för kunder som efterfrågar hög kvalitet och är beredda att betala lite mer, berättar han.

– Sviterna har blivit jättepopulära och många vill ha lite guldkant. Vi har ju gjort jättesteg med våra förändringar och lyft vår produkt väsentligt.

Handgjorda italienska stolar

Tillsammans med hustrun och hotellets direktör, Lotta Hedlund, driver Magnus Hedlund Riverton sedan början på 1990-talet, då de köpte byggnaden och har utvecklat verksamheten sedan dess. Det finns många fördelar med att vara ett familjeföretag, konstaterar Magnus och ger inköpet av möblerna till restaurang och baren som exempel.

– Vi vill bjuda kunderna på en skön upplevelse och har exempelvis kostat på oss italienska handgjorda stolar från Poltrona Frau. I och med att vi är ett familjehotell kan vi ta hand om de här möblerna så att de håller i all evighet. Det är ett sätt vi kan jobba på, säger Magnus Hedlund.

Marknaden dammsugs på kompetens

Och sommaren ser ljus ut. Med många evenemang och konserter i Göteborg med omnejd är hotellet i princip fullbokat.

– Under pandemin tog vi stryk och tappade pengar givetvis, även om vi aldrig någonsin var hotade i vår existens. Nu är efterfrågan starkare än någonsin och 2022 ser fantastiskt bra ut.

Desto större ödmjukhet upplever Magnus Hedlund inför personaltillgången. I Göteborg väntar flera stora hotellöppningar och marknaden dammsugs på kompetens. Tack vare att Riverton behöll stora delar av sin personal under pandemin har hotellet i dag inget problem med personalbrist, men det är arbetstagarnas marknad, konstaterar han.

– Vi hade ju ingen aning om hur lång pandemin skulle bli, men vi har ju varit med om hur bra det är att inte skära ner allt för hårt på personal, då det är jättesvårt att jobba tillbaka kompetens. Men när det gäller tillgång i dag på personer är det jättetufft för hela branschen. Vi har inte sett toppen på huggsexan och det är en utmaning för alla att hantera. Därför gäller det att sköta om sin organisation och se till att personalen trivs med att gå till jobbet. Gör du inte det blir det extra tufft!

Renoveringen fortsätter

Och blickar vi in i 2023 är det inte heller ett lika ljust scenario, med tilltagande inflation och stigande räntor, som påverkar kundernas köpkraft, många nya hotellrum och färre stora arrangemang i Göteborg, konstaterar Magnus Hedlund. Renoveringen av Riverton kommer dock att fortsätta. Nu väntar fortsatt renovering av de hotellrum som stått orörda längst, men det finns också byggrätter för fler nyheter.

– Vi har bygglov för en liknande lokal som vår skybar längre upp i huset. Kanske blir det på sikt en fristående cocktailbar även om inget är beslutat ännu.

Hotell Riverton i Göteborg – renoveringen fortsätter.

 

LÄS MER: Ingen idé att känna någon sorg för Göteborg – stora investeringar väntar! 

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...