Annons

Hållbarhet i fokus när Compass Group står för maten i Citygate

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Det blir Compass Group som ska driva restaurang- och caféverksamheterna i det blivande kontorshuset Citygate i Göteborg. Ett koncept på totalt 1 510 kvadratmeter.
Annons

På Citygates entréplan ska både restaurang och café fokusera på hälsosamma och ekologiska val.  Restaurangen beräknas öppna i samband med att de första hyresgästerna flyttar in sommaren 2022.

– Det här är ett jättespännande projekt där vi vill skapa ett koncept kring mat och dryck som skall höja helhetskänslan för alla hyresgäster i Citygate. Vi fokuserar på hållbarhet och miljö i hela vår leverans, säger Henrik Strinning, vd, Compass Group Sverige i en kommentar.

Har ni några jämförbara kontrakt sedan tidigare? 

– Vi kan jämföra KI – Karolinska Institutet (vi har alla restauranger på KI) kanske som ett jämförbart projekt. Men Citygate ett unikt projekt med högt hållbarhetstänk där även fastigheten kommer att WELL certifieras, vilket kommer att återspeglas i vårt koncept och utbud, säger Compass Grops kommunikationsansvarig Nina Lindblom.

Hur stor affär är detta för er i jämförelse med ett normaluppdrag?

– Det är i jämförelse en relativt stor affär med mycket prestige och det är med stor ödmjukhet som vi går in i detta tillsammans med Skanska.

Hur många anställda räknar ni med att ni kommer ha i uppdraget?

– Runt 15 personer.

Är det någon del i uppdraget som är helt ny för Compass Group?

– Nej, men Compass Groups huvudfokus är runt mat och dess utveckling och trender, framförallt ser vi en ökad trend på att det skall finnas caféer och restauranger i kommersiella fastigheter och med ett ”hotelltänk” där hög service, kreativitet och fokus på bra råvaror och hållbarhet hela tiden finns med.

Hur mycket kommer ni ha att säga till om vad gäller restaurangkonceptet? 

– Vi har haft mycket stor påverkan, men också arbetat otroligt tätt tillsammans med Skanskas utvecklingsavdelning och varit lyhörda för vilken typ av hyresgäster de kommer att ha, samt vad som kan passa in i fastigheten.

Vad är viktigast i arbetet nu närmast? 

– Det är att arbeta vidare tillsammans med Skanska och hela byggprojektet så att det flyter på enligt plan, samtidigt planerar vi för bemanning, ytterligare utveckling av konceptet mm och detta tillsammans med Skanska.

Satsa på take away till hemestern

Satsa på take away till hemestern

När fler semestrar på hemmaplan kan det bli trångt på de lokala restaurangerna. Därför bör du satsa på take away så att inga kunder behöver vända i dörren