Annons

Han lämnade Madrid för Falkenberg strandbad

zoom Rubén Gutierrez på Falkenberg Strandbad
Rubén Gutierrez på Falkenberg Strandbad
NYHETER. Kompetensbristen har inneburit att allt fler vänt sig till utlandet för att hitta personal. Rubén Gutierrez från Spanien rekryterades till Falkenberg strandbad redan 2018. Han är fortfarande kvar – och har nu bildat familj i sin nya hemort.
Annons

Det var genom Eures, ett nätverk där Arbetsförmedlingen samarbetar med andra arbetsförmedlingar i Europa, som den nu 31-årige Rubén Gutierrez hittade från Madrid till Falkenberg.

Året var 2018 då Eures Spanien och Eures Sverige anordnade ett speeddejting-event för restaurangbranschen i den spanska arbetsförmedlingens lokaler. Under några timmar höll varje deltagare ett gäng intervjuer med de svenska restaurangernas företrädare.

– Det var då jag träffade Falkenberg strandbad. Intervjun gick bra och tre timmar senare ringde de och erbjöd mig ett jobb. Så jag var i Falkenberg i fem månader 2018. Då var det inte många spanjorer här, bara någon enstaka. Men förra sommaren var vi 20-25 stycken tror jag och en del är kvar sedan dess”, berättar Ruben när vi träffas i restaurangen.

”Sverige är underbart!”

Efter de fem månaderna återvände han till Spanien för att studera, men sedan 2020 har han kallat Falkenberg sitt hem. Han pratar entusiastiskt om sin arbetsgivare men också om landet i stort.

– Sverige är underbart! Även om vintern är lång är det så vackert. Havet och naturen… Helt fantastiskt! Sedan gör arbetsförhållanden att folk verkligen vill jobba här. Till exempel får du betalt för varje minut du jobbar medan du i andra länder jobbar extra utan att du får någon lön för den tiden.

Familj i Falkenberg

När han kom hit 2018 hittade han inte bara ett bra jobb – med fantastisk havsutsikt. I köket träffade han dessutom en kvinna från Uruguay som han nu bildat familj med. Paret har en dotter som är på förskola i Falkenberg medan föräldrarna jobbar.

– Falkenberg strandbad gav mig och min familj möjlighet att jobba här och hjälpte oss också med boende, vilket jag är oerhört tacksam för, säger Rubén Gutierrez.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...