Annons

Här är skolorna med certifierade utbildningar

zoom Borgarskolan i Malmö har certifierat sitt HT-program
Borgarskolan i Malmö har certifierat sitt HT-program
NYHETER. I mars kunde vi berätta att hotell- och turismprogrammet på Drottning Blankas gymnasium i Helsingborg var den första utbildningen att bli godkänd enligt besöksnäringens egen standard. Nu har ytterligare tre skolor blivit certifierade.
Annons

Det handlar om hotell och turismprogrammet vid Borgarskolan i Malmö, restaurang- och livsmedelsprogrammet på Alströmergymnasiet i Alingsås och två utbildningar på Ystad gymnasium: hotell- och turismprogrammet samt restaurang- och livsmedelsprogrammet. Certifieringen innebär bland annat att utbildningen har ett nära och tätt samarbete med lokala företag i besöksnäringen. På det viset säkras att eleverna får moderna kunskaper anpassade efter dagens krav.
– Som samarbetspartner är det otroligt spännande att Alströmergymnasiet och vi tillsammans går i bräschen för att utveckla branschen. Viktigast är att båda parter har varit lyhörda inför varandras krav och förväntningar så att eleverna blir förberedda för ett långsiktigt arbetsliv inom branschen, säger Anna Hartman från Grand Hotel.

Vässat samarbete och utbildning

Mattias Rådmark, rektor på Ystad gymnasium menar att det innebär en kvalitetsstämpel.

– Certifieringen är ett kvitto på att det arbete vi gör verkligen ger de bästa möjliga förutsättningar för våra elever att möta branschens förväntningar, säger han.

Även Åsa Lundberg, biträdande rektor på Borgarskolan i Malmö, är stolt över vad de åstadkommit.

– Tillsammans med branschen har vi genom certifieringsprocessen ytterligare vässat vårt samarbete och vår utbildning för att möta både elevernas och branschens behov inför ett framtida arbetsliv, konstaterar hon.

LÄS ÄVEN: ”Här är Sveriges första certifierade utbildning” 

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!
Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...