Annons

”Har en positiv syn på utvecklingen för de kommande månaderna”

zoom Scandics vd och koncernchef Jens Mathiesen ser positivt på de kommande månaderna. Foto: Pressbild
Scandics vd och koncernchef Jens Mathiesen ser positivt på de kommande månaderna. Foto: Pressbild
NYHETER. I juli uppgick Scandics beläggningsgrad till omkring 58,5 procent - och i augusti till 53,5 procent. Baserat på nuvarande bokningsläge förväntas Scandics beläggningsgrad uppgå till minst 50 procent i september, menar Jens Mathiesen, vd och koncernchef på Scandic Hotels.
Annons

Efterfrågan har utvecklats positivt på Scandics marknader sedan slutet av det andra kvartalet. I juni var beläggningsgraden omkring 36 procent men har sedan dess förbättrats – mycket tack vare inhemskt fritidsresande.

Under inledningen av september har Scandics beläggningsgrad legat kvar över 50 procent, samtidigt som prisutvecklingen varit positiv jämfört med föregående kvartal, skriver Scandic i ett pressmeddelande.  Koncernen bedömer nu att en beläggningsgrad omkring 40 procent behövs för att generera positivt justerat EBITDA och ca 50 procent för positivt kassaflöde. Därutöver förväntas Scandic under det tredje kvartalet erhålla statsstöd på omkring 80 MSEK, främst hänförligt till den tyska verksamheten.

– Det är mycket glädjande att konstatera att vår beläggningsgrad legat kvar på en nivå över 50 procent från den andra veckan av juli fram till idag, Detta visar tydligt att en ökad efterfrågan för affärsresande och möten har kompenserat för minskat fritidsresande under veckodagarna i samband med att semesterperioden avtog från mitten av augusti. Den ökade bokningsaktivitet som vi nu ser gör att vi har en positiv syn på utvecklingen för de kommande månaderna, säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef på Scandic Hotels, i en kommentar.