Annons

Här ligger en av världens bästa takterrasser

zoom
NYHETER. Nyligen listade en känd hotellsajt världens bästa takterrasser. Hotell Bellora i Göteborg fanns med i toppen. 
Annons

Grattis! Hur känns det att hamna på den här listan? 

Naturligtvis en stor ära att vi som relativt liten aktör på den svenska marknaden hamnar på en lista över världens bästa. Kul när allt hårt arbete som alla inblandade lagt ner ger resultat, från såväl vår konceptbyrå Spik till det duktiga gänget på nattklubben 8ight och medarbetarna på Bellora, säger Ess Groups marknadschef Fredrik Toreskog.

Vad tror du att den här utmärkelsen kommer att betyda för er? 

– Den har redan betytt mycket för hotellet. Vi märker en härlig ökning av såväl gäster på plats som digitalt buzz och engagemang. Tror också att den betyder en hel del för Avenyn som gata och resan mot att än mer göra den aktuell och intressant.

På Ess Group, som även driver Ystad saltsjöbad, Hotel Pigalle och Falkenberg strandbad, tror man att mycket av förtjänsten ligger i servicen.  

– Jag tror att det handlar mer om hur vi fokuserar på gästen än på själva terrassen. Många kan bygga takterrasser men få klarar av ett exceptionellt gästbemötande. Allt handlar om hur man agerar mot gästen och att man förstår vad hen vill ha.

Hotellets storlek hjälpte

– Bellora ligger mitt på Avenyn och är till synes ett väldigt litet hus men det rymmer mycket. Vi har till exempel ett chambre separée, en egen dj och en uteservering. Jag tror att hotellets lilla storlek hjälpte till att få oss i topp, fortsätter han.

Hur tänkte ni när ni byggde terrassen?

– Vi la mycket fokus på att inte bara tänka på hur det skulle se ut, utan även hur det skulle kännas att vara där.

Vilken tycker du är världens bästa takterrass?

– Jag beundrar internationella Soho-kedjan. De gör alltid bra grejer och de är duktiga på såväl det fysiska mötet med gästerna som det digitala.