Annons

Högt tryck på nya Hotel Draken

zoom Nyöppnade Obie Spa på Clarion Hotel Draken. Marknadschef Niclas Brage Joxelius. Foto: Erik Nissen
Nyöppnade Obie Spa på Clarion Hotel Draken. Marknadschef Niclas Brage Joxelius. Foto: Erik Nissen
NYHETER. Hög beläggning på hotellet, en fullbokad restaurang och nu ett nyöppnat spa. Starten för Hotel Draken i Göteborg har överträffat förväntningarna, enligt marknadschef Niclas Brage Joxelius.
Annons

Hotel Draken i Göteborg har haft öppet i knappt ett halvår och intresset bland göteborgare och turister har varit stort.

– Vi har haft en drömstart. Det har rullat på bra och vi har lyckats skapa en hype som hållit i sig, säger Niclas Brage Joxelius, marknadschef på Clarion Hotel Draken.

Bokningsgraden har legat stadigt på omkring 60 procent ända sedan öppningen den 1 oktober. I maj kommer den att ligga på 80 procent för att sedan stadigt fortsätta att öka under sommaren och framåt hösten.

Populära restauranger

Brasserie Draken, restaurangen på våning 33, har varit fullbokad sedan start och har långa väntelistor.

– Vi hade förväntat oss att det skulle vara ett högt tryck, och de förväntningarna har överträffats. Gästerna gillar atmosfären, maten och stämningen. Våra gäster är ”locals” och resande som bor på hotellet. Lokalbefolkningen har också börjat hitta till vår bistro Heurlins på bottenplan, så den börjar ta fart med både lunch, middag och sötsaker.

Nyöppnat spa

Utöver restaurangerna och själva hotellet rymmer den 34 våningar höga byggnaden också kulturscen, konferenslokal, takbaren Draken Rooftop och det nyöppnade Obie Spa. Där möter hotellgäster och externa besökare en mix av urbana element och nordisk kultur. Fokus ligger på reflektion och avkoppling, men det finns också en bar med en mer social atmosfär.

– Obie Spa är ett fantastiskt tillskott. Det gör oss till det upplevelsehotell som vi vill vara. Man behöver inte lämna byggnaden och kommer ändå att ha upplevt mycket efter en vistelse hos oss, säger Niclas Brage Joxelius.

Under året kommer ytterligare en nyhet på hotellet. På våning 32 kommer konferens- och festlokalen Perspective 32 att bli en plats för intima livespelningar. Det blir en scen och två barer med plats för 300 besökare.

Läs även en tidigare intervju med Drakens hotelldirektör Martin Wiholm.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...