Annons

Hotellrum med maxad julkänsla

zoom Smakprov från julrummen på Brösarp Gästgifveri och Eriksbergs Hotell & Safaripark. Foto: Countryside Hotels
Smakprov från julrummen på Brösarp Gästgifveri och Eriksbergs Hotell & Safaripark. Foto: Countryside Hotels
NYHETER. Fyra Countryside Hotels-anläggningar runt om i landet följer trenden och går “all-in Christmas” där de erbjuder sina gäster att boka ett särskilt julrum.
Annons

Det är Eriksbergs Hotell & Safaripark, Aspenäs Herrgård, Brösarp Gästgifveri och Villa Sjötorp som låtit julinspirationen flöda vilt.

– Det var egentligen bara en rolig grej. Alla hotell julpyntar och vi frågade oss: varför inte bara gå hela vägen? Hotellen som nappade fick helt fria händer och har satt sin egen prägel på sina rum, säger Anna Övergaard, marknadsansvarig på Countryside Hotels.

Det här är första året som Countryside Hotels erbjuder julrum till sina gäster och Anna Övergaard konstaterar att intresset för att fira jul på hotell växt rejält. I år kom de första bokningarna redan i augusti.

Är det en pandemieffekt, att vi skaffade oss nya vanor som vi sedan valt att hålla fast vid?

– Jag skulle absolut tro det. Under pandemin blev hotellen, med alla åtgärder, ett sätt att kunna ha en säker jul och jag tycker mig se att det dröjt sig kvar hos folk.

Vad tror du lockar med jul på hotell?

– Jag tror att människor tycker det är skönt att komma bort och verkligen kunna koppla av. På nästan alla hotell finns alla traditionerna man har där hemma, med julgran och Kalle Ankas jul, men du behöver inte stå i köket eller ta hand om disken. Sedan är alla våra hotell dessutom belägna i otroligt vackra miljöer.

Det är inte bara Countryside Hotels som väljer att maxa julen. Haymarket i Stockholm erbjuder för tredje året julrummen Rum 24 och Svit 21 och vi har tidigare även berättat om sviten på Radisson Blu som ska locka julälskare till Uppsala.

Läs mer om Destination Uppsalas influensersamarbete bakom julsviten på Radisson Blu.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...