Annons

Inga konserter på Liseberg – och ännu oklart om öppning

zoom Liseberg får satsa på konsertåret 2021 istället. Foto: Pressbild
Liseberg får satsa på konsertåret 2021 istället. Foto: Pressbild
NYHETER. Liseberg går ut med beskedet om att det inte kommer att hållas några konserter i nöjesparken i sommar. ”Vi tror att det är rätt beslut”, säger underhållningschef Per Alexanderson.
Annons

Med anledning av pågående coronakris har Göteborgs nöjespark Liseberg kommit fram till beslutet om att ställa in samtliga konserter som skulle ägt rum i sommar.

Beslutet omfattar Stora Scenen, Lilla Scenen och Polketten. Totalt handlar det om 70 akter som flyttas fram till 2021 eller avbokas.

– Vi har följt utvecklingen dagligen och just nu är det är inte mycket som talar för att vi kommer att kunna genomföra några konserter alls. Därför väljer vi att ställa in hela sommarens program, säger Per Alexanderson, underhållningschef Liseberg.

Världsartister som Tom Jones så väl som  barnföreställningarna på Kaninscenen ställs in.

– Det känns vansinnigt trist, men under det rådande omständigheterna tror vi det är rätt beslut, säger Per Alexanderson.

Vad gäller sommarsäsongen 2020 så har Liseberg i nuläget inga besked om när nöjesparken kan få tillstånd att öppna.

– Vi är redo att öppna, men avvaktar såklart myndigheternas bedömningar, säger Tina Resch, vice vd Liseberg.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...