Annons

”Jag tänkte att det är nu eller aldrig”

zoom Ronny Pettersson, som driver Aurum Hotel i Skellefteå, har öppnat orangeri.  FOTO:
Ronny Pettersson, som driver Aurum Hotel i Skellefteå, har öppnat orangeri. FOTO:
NYHETER. Ronny Pettersson har drivit Aurum Hotel i Skellefteå i 32 år. Ungefär lika länge har han drömt om ett eget orangeri. Nu har drömmen förverkligats i och med att hotellet har utökats med ett 320 kvadratmeter stort orangeri.
Annons

– Det är helt magiskt. Vi har 98 platser och man kan sitta skönt överallt. Vi har byggt bar både ute och inne och ett lekrum bredvid med bland annat pingisbord och air hockey.

Den nya investeringen har kostat 4 miljoner kronor och var möjlig tack vare att hotellet har lyckats behålla lönsamheten under hela pandemin.

– Vi har inte behövt varsla någon, så jag är jättenöjd. Det är mycket tack vare att vi finns i Skellefteå, det investeras så mycket här. Northvolt är det stora tillskottet, men det är många andra företag som kommer med deras etablering.

Det senaste året har hotellet inte bara byggt orangeri, utan även renoverat 80 badrum, bytt ut alla möbler i konferensrummen och målat om korridorerna.

– Vi har verkligen investerat under pandemin, säger Ronny Pettersson. Nu hoppas vi att orangeriet får fler skellefteåbor att besöka hotellet. Restriktionerna har gjort att vi har slutat med våra luncher eftersom det inte blev lönsamt. Men i orangeriet kommer vi att ha en jätterolig meny med rätter som inte funnits i Skellefteå, så jag tror att det kommer att bli en hit.

Hur ser bokningsläget ut inför sommaren?

– Vi har inget bokat, så jag har ingen aning. Tidigare har vi alltid levt på norrmännen, men nu får vi hoppas på skellefteåborna och hemestertrenden.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...