Annons

Jonas och Melkers nya restaurang öppnar idag

zoom
"Det är en ganska vuxen bror till Miss Voon. Han är busig och lekfull men vuxen", säger Jonas Svensson om den nya restaurangen. Foto: Pressbild.
NYHETER. Efter framgångarna med Miss Voon får restaurangerna ett syskon. Idag öppnar Melker Andersson och Jonas Svensson Mr Voon – ytterligare ett asiatiskt koncept, men med bredare meny, större kök och en frityrbalja stor som ett badkar.
Annons

Miss Voon-restaurangerna i Stockholm och Uppsala har varit lyckosamma för kock-duon, och brodern Mr Voon blir ännu en stor satsning i Stockholm. Menyn blir förstås asiatisk – och köket gigantiskt.

– Mr Voon ska ha en helt annan meny än sina systrar, unik för Sverige, och ett jättestort kök. Vi har tre olika grilltekniker och satsar mycket på wagyukött. Vi har en stor tempurabar med en frityrbalja som rymmer 200 liter olja, och ett rotisseri där vi jobbar med pekinganka, säger Jonas Svensson.

Anka brukar annars behöva förbeställas på restauranger.

I nya restaurangen uppfyller kockarna Melker och Jonas drömmar som vuxit fram under tiden med Miss Voon.

– Vi har lärt oss mycket under åren, och fått många idéer som inte har gått att lyfta in i det konceptet. Dels på grund av att lokalerna inte har räckt till i storlek, men också för att vi inte velat förändra det konceptet alltför mycket.

Till Mr Voon är det tänkt att alla slags gäster ska komma. Restaurangen serverar både tidiga middagar och shoppinglunch på lördagar, för familjer eller vänner.

– Det är en ganska vuxen bror till Miss Voon. Han är busig och lekfull men vuxen. Det kommer att vara annan musik än på Miss Voon och kanske mer folkligt.

Menyn är uppbyggd så att gästerna antingen kan dela på ett antal smårätter eller äta egna måltider. Gästen beställer in ett protein i hel eller halvportion och väljer sedan tillbehör och såser.

Håller stilen med återbrukade textilier

Håller stilen med återbrukade textilier

Till Granö Beckasin kommer människor från hela världen för att vara i naturen. Här är det hållbarhet in i minsta detalj som gäller. Från de återbrukade golven i hotellrummen till serveringspersonalens förkläden...