Annons

Kockarnas Kamp-kock tar över anrikt hotell på västkusten

zoom Förnyelse är viktig för lönsamheten, säger Stora Hotellets<br />
 nya ägare Thomas Sjögren.
Förnyelse är viktig för lönsamheten, säger Stora Hotellets
nya ägare Thomas Sjögren.
NYHETER. Prisade Thomas Sjögren som både har en ”Årets kock”-titel och en vinst i TV4:s ”Kockarnas Kamp” på meritlistan tar nu över Stora Hotellet i Fjällbacka.
Annons

Tillsammans med kompanjonerna Oscar Gyllström och Thommy Backner ska Thomas Sjögren ta över det anrika hotellet i Fjällbacka. Sjögren har ingen personlig koppling till Fjällbacka, men att blicken sökte sig dit var ändå naturligt.

– Vi hade pratat länge om att vi ville hitta ett ställe med boende som vi kunde driva tillsammans, men vi hittade inget i Smögen där vi har Skärets Krog. När vi fick nys om Stora Hotellet kändes det naturligt att vi skulle ta över det, säger Thomas Sjögren.

Sydamerikanskt koncept

Nya Stora Hotellet ska erbjuda tre olika matkoncept. Huvudrestaurangen med skärgårdstema där lokala råvaror som skaldjur får stå i centrum kommer ha öppet året runt. Ägarna kommer också satsa på en vin- och cocktailbar med enklare smårätter samt en helt ny restaurang med sydamerikansk prägel och uteservering som kommer ha öppet under sommaren.

– Det kändes naturligt att köra på de här tre olika koncepten efter att vi varit i lokalen och känt på den. Vi tittade också på vad vi tyckte saknades i Fjällbacka. Visst, vi hade kunnat göra ett burgarhak men detta kändes mer intressant och roligt, säger Thomas Sjögren.

Förnyelse viktigt

Han säger att det känns viktigt att ta hänsyn till hotellets historia och ortsborna som i många år ägt det, men att förnyelse är viktig för lönsamheten.

– Vi kommer förvalta hotellet snarare än att förändra det. Vi har lyssnat in ortsborna och tagit del av deras åsikter, men samtidigt kan vi inte pleasa alla i hela Fjällbacka, säger Thomas Sjögren.

Förutom satsningen på nya matkoncept kommer de 26 hotellrummen fräschas upp. Inredningen kommer dock se ut som den gör idag.

– Det är rätt coola rum som inspirerats av olika äventyrare och även där finns känslan av Sydamerika, så vi kommer fortsätta spinna på det temat.

Fokus på konferenser

För att locka gäster även under lågsäsong kommer Thomas Sjögren och kompanjonerna bredda verksamheten med konferenser där deltagarna kan ta del av aktiviteter som matlagningskurser och ostronfiske. Redan nu har man också inbokade bröllop och julbord 2020.

– Vår målsättning är att driva hotellet med lönsamhet året om. Det kommer bli mycket konferenser där vi kan använda oss av havet som en källa till upplevelser. Utifrån det kan vi skapa aktiviteter som funkar även under lågsäsong, säger Thomas Sjögren.

Premiär för uppfräschade Stora Hotellet blir i slutet av mars 2020.

Rättelse: En tidigare bild till artikeln föreställde restaurang Bryggan, som inte har med texten att göra. Det är Stora Hotellet som får nya ägare och inget annat, /Red