Annons

Kraftigt hotelltapp i november

zoom Efter skärpta restriktioner följt av presskonferensen den 16 november<br />
 tömdes hotellbokningarna över en natt. Foto: Colourbox
Efter skärpta restriktioner följt av presskonferensen den 16 november
tömdes hotellbokningarna över en natt.
Foto: Colourbox
NYHETER. Tre fjärdedelar av hotellens intäkter försvann i november jämfört med samma månad förra året. ”Direkt resultat av de nya restriktionerna”, säger Visitas vd Jonas Siljhammar.
Annons

Intäkter för svenska hotell minskade med 74 procent i november jämfört med samma månad förra året, visar siffror från Benchmarking Alliance som Visita sammanställt. Det är över en halvering av intäkterna från oktober.

I september och oktober började hotellen, framför allt i storstäderna, se en liten ljusning i bokningsläget. Men efter skärpta restriktioner följt av presskonferensen den 16 november tömdes såväl restauranger som hotell på bokningar över en natt. Det är dessa siffror som nu redovisas.

– Det är ett extremt stort tapp och ett direkt resultat av de nya restriktionerna som slog hårt och omedelbart mot hotellen. Det ekonomiska läget är nu akut för många hotell, säger Jonas Siljhammar, vd Visita.

Hotellbranschen är en av de hårdast drabbade av pandemin. Tiotusentals människor i branschen har redan förlorat jobbet eller är varslade. När intäkterna återigen rasar brant förvärras situationen ytterligare. För att rädda jobb och företag krävs snabba åtgärder.

– Krisen är här och nu och stöden måste börja betalas ut omedelbart. Det är oacceptabelt att pengarna dröjer på grund av regeringens och myndigheternas saktfärdighet, säger Jonas Siljhammar.

 

Philips MediaSuite  – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Philips MediaSuite – Nu med Netflix och Chromecast built-in

Enkel för gästerna att använda och kostnadseffektiv för hotellen. Philips MediaSuite är marknadens mest kompletta TV för hotell och professionella verksamheter