Annons

Laddningsstationer för elbilar skapar mervärde

zoom Radisson Hotel Groups supersnabba laddningsstationer är ett samarbete med leverantören Allego. Foto: Pressbild
Radisson Hotel Groups supersnabba laddningsstationer är ett samarbete med leverantören Allego. Foto: Pressbild
NYHETER. Radisson Hotel Group installerar laddningsstationer vid sina hotell för att möta behovet från det ökande antalet elbilar.
Annons

Undersökningar visar att majoriteten idag prioriterar miljön både i sina bil- och reseval. Försäljningen av elbilar har praktiskt taget exploderat de senaste åren och idag utgör elbilar mer än hälften av alla nyregistrerade bilar i Sverige.

Men det är en utveckling som ställer allt större krav på en fungerande infrastruktur.

– Konsumenternas efterfrågan på elfordon förväntas växa fyrfaldigt fram till 2025 och elfordon är snart den vanligaste fordonstypen, säger Inge Huijbrechts, Global SVP Sustainability, Security and Corporate Communications på Radisson Hotel Group.

Både supersnabba och konventionella

Hotellkedjans satsning på laddningstationer för elbilar omfattar både supersnabba och konventionella alternativ och görs inom ramen för ett strategiskt partnerskap med leverantören Allego.

Målet är att på sikt erbjuda gröna laddningslösningar för elbilar på 220 platser i koncernens europeiska hotellnätverk. Redan idag finns mer än 500 laddstationer vid drygt 140 Radisson-hotell i regionen Europa, Mellanöstern och Afrika.

I Sverige har koncernen hittills installerat 21 laddstolpar vid fem hotell i Stockholmsområdet och Göteborg. Planen är att under de kommande åren installera laddstationer vid samtliga 14 Radisson-hotell i landet.

Vill uppnå nettonoll

Den hållbara utvecklingen inom rese- och besöksnäringen drivs både av lagkrav och en generellt ökande medvetenhet i samhället om klimat- och miljöfrågor. Radisson Hotel Group har länge prioriterat hållbarhet, enligt Inge Huijbrechts.

– Det är en del av koncernens åtagande att minska sina koldioxidutsläpp och uppnå nettonoll till 2050, säger han.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...