Annons

”Långt kvar till normala förhållanden”

zoom Preliminär statistik för april visar att antalet gästnätter låg <br />
långt under 2019 års siffror. Foto: Colourbox
Preliminär statistik för april visar att antalet gästnätter låg
långt under 2019 års siffror.
Foto: Colourbox
NYHETER. Tillväxtverkets preliminära statistik för april visar att antalet gästnätter på Sveriges kommersiella boendeanläggningar har ökat jämfört med april 2020. Men bokningarna är fortfarande långt färre än de var året före pandemin.
Annons

Antalet gästnätter ökade i alla län, jämfört med motsvarande period 2020. Störst relativ ökning hade Jämtlands län, följt av Dalarnas län samt Gotlands län, uppger Tillväxtverket, som samtidigt menar att ökningen bör ses i ljuset av den stora nedgång av gästnätter som skedde april förra året. Totalt var det 39 procent färre gästnätter i april jämfört med samma månad 2019.

– Än är det förstås långt till kvar till normala förhållanden, men man kan förvänta sig att det blir ett allt kraftigare uppsving för turismen i takt med att restriktionerna minskar, säger Kristian Seth, analyschef på Tillväxtverket, i en kommentar.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...