Annons

Linköpings stadsfest ställs in

zoom Precis som förra året tvingar pandemin Linköpings kommun att ställa in stadsfesten i augusti.  Foto: COLORBOX
Precis som förra året tvingar pandemin Linköpings kommun att ställa in stadsfesten i augusti. Foto: COLORBOX
NYHETER. Precis som 2020 gör det osäkra läget att den årliga stadsfesten uteblir.  I stället är kommunens ambition att hitta alternativa sätt att skapa glädje för invånarna och samtidig nytta för stadens näringsidkare.
Annons

Festen som skulle ha hållits i augusti kan inte genomföras på grund av de restriktioner som råder kring allmänna sammankomster.

-Det här är förstås jättetråkigt. Inte bara för Linköpingsborna, utan också för alla de näringsidkare, exempelvis restauranger och butiker, som skulle behövt denna skjuts för sina affärer. Men vår bedömning är att även om restriktionerna skulle tas bort senare i sommar och smittoläget förbättras ordentligt, så är det vare sig realistiskt eller ansvarstagande att skapa en stadsfest i sin klassiska form i augusti, säger Anders Thorén, mötes- och evenemangschef på Visit Linköping & Co.

Förhoppningen är att i stället skapa någon annan typ av festligheter under hösten. Men vad och hur det ska gå till är ännu inte bestämt.

– Exakt under vilka former får vi återkomma till, beroende på vilka eventuella restriktioner som råder då, säger Maria Ottosson, kommunikationsdirektör på Linköpings kommun, i ett pressmeddelande.