Annons

”Möjligheten att utvecklas kräver ett aktivt jobb från chefer”

zoom Webbutbildningen ”Sund arbetsplats” ska stötta chefer och ledare i besöksnäringen. Foto: Pressbild
Webbutbildningen ”Sund arbetsplats” ska stötta chefer och ledare i besöksnäringen. Foto: Pressbild
NYHETER. I samarbete med Martin & Servera har Visita tagit fram webbutbildningen ”Sund arbetsplats”, för att stötta chefer och ledare i arbetet med att skapa sunda arbetsplatser i besöksnäringen.
Annons

I tider av tuff konkurrens om arbetskraft inom besöksnäringen ökar behovet av verktyg för att skapa arbetsplatser där medarbetare trivs och utvecklas, inte minst för att fler ska söka sig dit.

Tillsammans med Martin & Servera-gruppen har Visita därför tagit fram webbutbildningen ”Sund arbetsplats” för att stötta chefer och ledare i den utvecklingsresan.

– Att vara en attraktiv arbetsplats där medarbetarna trivs och får möjligheten att utvecklas kräver ett aktivt jobb från chefer och ledare. ”Sund arbetsplats” är ett uppskattat verktyg som stöttar det arbetet, kommenterar Peter Thomelius, chef kompetensförsörjning på Visita.

Innehållet i utbildningen har inspirerats av Branschkoden som tidigare tagits fram av Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond, BFUF. I utbildningen ingår områden som ledarskap, grupputveckling, lyckad rekrytering, mångfald och inkludering.

Utbildningen kostar 495 kr per användarlicens, men för alla medlemsföretag i Visita ingår utbildningen utan kostnad som en medlemsförmån.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...