Annons

Nordic Choice växlar upp med franchise i Umeå

zoom Mycket händer i Umeå, därför öppnar Comfort Hotel ännu en anläggning i staden. Foto: Nordic Choice Hotels
Mycket händer i Umeå, därför öppnar Comfort Hotel ännu en anläggning i staden. Foto: Nordic Choice Hotels
NYHETER. Trycket är högt på budgethotell i Umeå. Därför öppnar Nordic Choice ytterligare ett hotell i staden: ”Comfort Hotel Winn har haft bäst beläggning i Umeå de senaste tre åren, så det är naturligt att satsa vidare”, säger vice vd i Norden och Baltikum, Anna Spjuth.
Annons

Nya Comfort Hotel Umeå City ska ligga centralt invid Umeälven. Det blir Nordic Choices andra anläggning i staden och det är den höga efterfrågan på budgetalternativ som ligger bakom.

– Comfort Hotel Winn har haft bäst beläggning i hela Umeå de senaste tre åren med 77 procent, så det är naturligt att öppna ytterligare ett hotell i staden, säger Anna Spjuth, senior vice president Comfort Hotel i Norden och Baltikum.

Franchise

Comfort Hotel Umeå City ska byggas och drivas av Hilding Hotel Group genom ett franchiseavtal. Hotellet får cirka 150 rum, konferenslokaler för upp till 200 personer, frukostrestaurang samt bastu och gym med utsikt över älven.

Det som sticker ut är lobbyn med den kombinerade receptionen och baren.

– Rummen i sig är enkla och därför vill vi locka gästerna till lobbyn. I vår så kallade ”barception” kan de både checka in och umgås med lokalinnevånare över ett glas. Teamet bakom disken ska utbildas till experter på den lokala marknaden och veta allt om de bästa restaurangerna och shoppingen.

Det nya hotellet riktar sig till samma målgrupp som Comfort Hotel Winn, gäster som föredrar ett budgetalternativ.

Umeå bubblar

Nordic Choice Hotels grundare Petter Stordalen sa i ett pressmeddelande att ”Umeå har varit en solskenshistoria från dag ett”.

– Det finns många fina hotell i staden men de ligger ofta i en högre prisklass. Vi ser också att det händer mycket i Umeå, både arbetsmässigt och vad gäller festivaler och sportevenemang, säger Anna Spjuth.

 Var kan vi vänta oss fler Comfort-hotell den närmaste tiden?

– Vi öppnade i Västerås i förra veckan och 2020 öppnar vi i Kista, på Arlanda och på Kastrup.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...