Annons

Ny ägare för Avalon Hotel i Göteborg

zoom Boutiquehotellet Avalon Hotel i Göteborg ägs nu av Stureplansgruppen.  Foto: Pressbild
Boutiquehotellet Avalon Hotel i Göteborg ägs nu av Stureplansgruppen. Foto: Pressbild
NYHETER. Stureplansgruppen har tagit över Avalon Hotel och har därmed fått sitt första hotell i Göteborg. Tillskottet är en del i koncernens hotellsatsning.
Annons

Den 2 januari tog Stureplansgruppen över Avalon Hotel i centrala Göteborg från Svenska Stadshotell. Tillskottet är en del i koncerners satsning inom hotell med bland annat Berns Hotel, Bank Hotel, Boo Boo Living och Skepparholmen.

– Stureplansgruppen är stolta över att ha ytterligare ett boutiquehotell i erbjudandet. Vi ser fram emot att vara en del av framtida Avalon, såväl som att utveckla vår verksamhet i Göteborg, säger Jennica Jonsson, vice vd på Stureplansgruppen.

Ikonisk arkitektur lockar

Det 101 rum stora hotellet med takterrass och utomhuspool öppnade 2007 och kommer, precis som tidigare, fortsatt att vara medlem av Nordic Hotels & Resorts.

– Vi har alltid tyckt att det är ett fantastiskt hotell – mitt i stan och med ikonisk arkitektur. Även den höga servicenivån och härliga atmosfären som teamet skapar för gästen är oslagbar, säger Jennica Jonsson.

Stureplansgruppen vill växa i Göteborg

Stureplansgruppen kommer att fortsätta arbetet med att förädla hotellet med ett starkt fokus på att vara en given destination för upplevelser inom restaurang och bar.

– Det är business as usual tillsammans med det fantastiska teamet på plats och en makalös överlämning från grundaren och tidigare vd:n Torbjörn Johansson. Vi når budget och kan konstatera att Göteborg levererar som alltid! Vi hoppas kunna växa i Göteborg, men om det sker via förvärv eller nya projekt återstår att se, säger Jennica Jonsson.

Under det senaste året har Stureplansgruppen, utöver Avalon, öppnat restaurangen Gurras tillsammans med Gustav Trägårdh och baren Köket. Den 28 februari öppnar ytterligare en ny bar – Bardot Social Club.

Läs mer om ett av Stureplansgruppens senaste tillskott: Pixi 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...