Annons

Ny hotellkedja på väg in i Sverige

zoom
"Det ska bli fem nya hotell de närmaste 3-5 åren och 10 de närmaste 8 åren, säger Martin Hosseini, vd Vi invest. Illustration: Vi Invest
NYHETER. 220-rumshotellet som byggs i Ulriksdal blir först ut när AC Hotels by Marriott etablerar sig i Sverige.
– Vi räknar med att det blir 10 hotell de närmsta åtta åren, säger Martin Hosseini vd för hotellkedjans svenska samarbetspartner Vi Invest.
Annons

AC Hotels by Marriott ingår i världens största hotellkoncern Marriott International.

Konceptet är urbana cityhotell med minst fyra stjärnor och fokus på design och läge. Kedjan har etablerat sig i Danmark och är nu på väg in på bred front i de övriga nordiska länderna.

Inbrytningen i Sverige görs i samarbete med Vi Invest, som kommer att vara både fastighetsägare och svara för driften av de nya hotellen.

I Vi Invest ingår idag en handfull hotell, bland annat centralt belägna Bentleys i Stockholm.

I våras meddelade bolaget att ett nytt hotell ska byggas i Ulriksdal i Solna. Bygget har nu nått halvvägs och hotellet beräknas vara färdigt kring årsskiftet 2019/2020. Nu står det klart att hotellet blir AC Hotels by Marriotts första hotell i Sverige och även Vi Invest flaggskeppshotell.

Men planerna är betydligt större än så.

­– Det här är ett långt samarbete. Det ska bli fem nya hotell de närmaste 3-5 åren och 10 de närmaste 8 åren, säger Martin Hosseini.

Är det klart var de nya hotellen ska finnas?

– Vi har skrivit på ett Letter of intent om ett hotell till utanför Stockholm. Sedan för vi diskussioner om ett par till i Stockholmsområdet.

Vad innebär avtalet med Marriott för er?

– Det betyder ganska mycket i och med att det är världens största hotellbolag. Förväntningarna är väldigt höga.

Ni har även ett samarbete med Best Western. Går det att förena?

– Ja. Det är två olika varumärken som drar till sig olika gäster.

Ser du någon risk för att hotellmarknaden i Stockholm viker?

­– Den risken finns alltid. Men motorn i Sverige är i Stockholm och det händer väldigt mycket i Solna. Just nu känns det rätt så bra.