Annons

Nya perspektiv och ett utökat nätverk

zoom ”Jag tycker att alla borde ha en mentor”, säger Malin Johansson som går Visitas ettåriga mentorsprogram.<br />
”Jag tycker att alla borde ha en mentor”, säger Malin Johansson som går Visitas ettåriga mentorsprogram.
NYHETER. Malin Johansson, hotellchef på Hotel Statt i Katrineholm, avslutar snart sitt år som adept i Visitas Mentorsnätverk. Och efter årsskiftet är det dags för nya adepter och mentorer att mötas.
Annons

I januari 2024 startar den 24:e upplagan av Visitas Mentorsnätverk, det ettåriga mentorsprogrammet som tidigare gick under namnet Kulnet. En som nu närmar sig slutet på sitt år som adept är hotellchefen Malin Johansson i Katrineholm.

– Det var min chef som tipsade om den och det var verkligen precis vad jag sökte. Framför allt ville jag bygga ut mitt nätverk. Det är alltid bra med nya kontakter och att utbyta erfarenheter kring ledarskap, avtal och annat, säger hon.

Nya infallsvinklar

Hennes mentor Hedvig Wilander kommer från hotellbranschen men arbetar idag som marknads- och säljkoordinator på Beridna högvakten. Det innebär att hon kan se Malins utmaningar utifrån andra perspektiv.

– Det har varit väldigt bra och nyttigt för mig, att hon har ett jobb utanför besöksnäringen. Hon har erfarenheter från olika branscher, vet exakt vad hon pratar om och kan komma med nya infallsvinklar. Hennes reflektioner har fått mig att inse att man kan göra saker på andra sätt, säger hon.

Väldigt flexibelt

De båda har setts ungefär en gång i månaden under året som snart passerat och varannan månad har det varit träffar med den större gruppen. Det har funnits möjlighet att ses via Teams men hon har valt att vara med fysiskt på alla träffar.

– Det tar lite tid men för mig har det enbart varit positivt eftersom jag då haft tid på tåget hem att fundera över vad vi pratat om och hur jag kan gå vidare med det vi diskuterat. Vi har också planerat långt i förväg så att inga möten krockat med annat i min kalender. Går du en annan utbildning kan det krocka, men det här har varit väldigt flexibelt, säger hon.

Har du haft en mentor tidigare?
– Nej, men jag tycker att alla borde ha en mentor. Ibland kan det vara bra att kunna diskutera saker med någon från en annan arbetsplats för att få nya ögon på saker och ting. Det är också välgörande att kunna prata mer privata saker, att kunna ventilera hur man mår, konstaterar hon.

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...