Annons

Nya tag för Strömstad Spa & Resort

zoom Linda Einarsrud, hotelldirektör på Strömstad Spa & Resort.  Porträttfoto: Mio Sallanto
Linda Einarsrud, hotelldirektör på Strömstad Spa & Resort. Porträttfoto: Mio Sallanto
NYHETER. Pandemin tvingade till stängning – men inte permanent. Efter drygt två år öppnar Strömstad Spa & Resort åter upp, lagom till påsk nästa år. Och det med utökade ytor som bjuder på en “fantastisk vibe”.
Annons

– Det blir härligt att slå upp dörrarna igen. Nyinvigningen av anläggningen passar bra in på den stor efterfråga som finns på mötes- och eventmarknaden just nu, säger hotelldirektör Linda Einarsrud.

Det var i januari 2021 som resorten stängde ner efter att hyresavtalet sagts upp som en konsekvens av pandemin.

Spektakulär bar med nya koncept

Inför den stundande nyöppningen satsar man på nytt kök och nya gemensamma utrymmen. Bland annat en spektakulär bar med tillhörande “food bar” inriktad på olika koncept som “ostron & champagneprovning”. Och därtill ett nytt stort vinrum som binder samman food baren med restaurangen och buffédelen. Beträffande hotellets 2 000 kvadratmeter stora spa-del kommer man bland annat ha en stor bastuflotte liggande vid resortens yachthamn.

– Vi har investerat åtta miljoner i den nya baren. Ambitionen har varit att skapa en oas med en fantastisk vibe och enastående havsutsikt. Vi tror på Strömstad som destinationen och vill fortsätta investera i resorten för att vara ett attraktivt besöksmål, säger Linda Einarsrud.

Nyrekrytering och fördubbling av yta

Inför öppningen har man redan påbörjat en rekryteringsprocess av nyanställda. Därtill planerar NHG, Norwegian Hospitality Group som äger resorten, för utveckling av ytterligare 24 000 kvadratmeter – något som också har godkänts av Strömstad kommun. Med utbyggnaden, som skulle innebära en fördubbling av den befintliga ytan, hoppas man stärka Strömstad Spa & Resorts position som ett av Nordens ledande spa- och konferenshotell.

– Med runt 100 000 gästnätter om året och över 150 anställda är vi en stor aktör. Det har varit kännbart i Strömstad, speciellt hos aktivitetsbolag och inom handeln, att vi haft stängt, säger Linda Einarsrud.

 

LÄS MER: Högaktuellt ämne i fokus under Spadagarna 2022

LÄS ÄVEN: Ett spa med dubbla syften

 

 

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...