Annons

Nytt dinerkoncept i Göteborg – med plan att expandera 2020

zoom Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
NYHETER. Le Pain Francais-ägaren öppnar ny restaurang i Göteborgs Centralstation. ”Ett nytt färgstarkt koncept som saknas i staden”, säger Samuel Samuelsson.
Annons

Metropolitan Brew & Grill i Göteborg smygöppnade redan i slutet av september och ännu är det några detaljer som ska på plats. Men hittills är grundare Samuel Samuelsson nöjd med mottagandet.

– Det är väldigt roligt att få skapa någonting nytt från grunden, och jag tror att detta är någonting som kommer att uppskattas av resande till och från Göteborg, vi tycker att det här konceptet har saknats på Centralstationen, säger han.

I design och konceptutveckling har han tagit inspiration från andra tågstationer runt om i världen. Tågkupéinspirerad inredning, mycket färg och 120 sittplatser ska locka en bred målgrupp. Något som framgår även av den lättillgängliga Dinermenyn bestående av bland annat pizza, hamburgare och fish n’ chips. Nästa år ska det egna mikrobryggeriet även rulla ut egenproducerad öl i krogens namn.

Du driver sedan 2003 kedjan Le Pain Francais och har idag 13 enheter i och utanför Göteborg. Hur uppstod idén till Metropolitan Brew & Grill?

–Jag hade en diskussion med fastighetsägaren Jernhusen och i den uppstod ett tillfälle där en bra lokal blev ledig som jag tyckte passade bra för det här konceptet. Jernhusen tyckte också att detta skulle bli ett bra tillskott till det befintliga utbudet, säger Samuel Samuelsson.

Finns det planer på att expandera?

–Ja, vi för diskussioner om att öppna i Stockholm och Malmö, Konceptet är framtaget med det syftet, att det ska gå att växa i flera städer. Faller allt på plats kan det bli fler enheter redan 2020.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...