Annons

Göteborg får nytt tiovåningshotell

zoom Gamlestaden är ett av Göteborgs hetaste områden. Här ska ett<br />
 nytt hotell stå klart om två år. Foto: Göteborgs Stad
Gamlestaden är ett av Göteborgs hetaste områden. Här ska ett
nytt hotell stå klart om två år.
Foto: Göteborgs Stad
NYHETER. Med tio våningar och cirka 200 rum ska ett nytt Göteborgshotell stå klart för inflyttning 2020. ”Vi hoppas kunna utveckla det som ett Good Morning Hotel”, säger Clas Hjorth, ansvarig för hotellutveckling på Magnolia Bostad som köpt byggrätten till hotellet.
Annons

Gamlestaden är just nu ett av Göteborgs hetaste områden. Det planeras för bostäder, kontor, restauranger och hotell i området som präglas av SKF:s gamla fabriker i rött tegel med Slakthuset och Säveån intill.

Nyligen invigdes ett nytt påkostat resecentrum vid Gamlestadstorget. Här ska också det nytt hotell stå klart redan om två år. I början av 2018 annonserade fastighetskontoret ut byggrätten och nu står det klart att det är fastighetsutvecklaren Magnolia Bostad som tagit över byggrätten.

Hotellet kommer att ingå i kedjan Good Morning Hotels som drivs av Ligula Hospitality Group. Ytterligare en partner i projektet är pensionsförvaltaren Alecta.

Hotellet ska stå klart 2020 enligt planerna. Men det är ännu inte klart vem som ska bygga det.

– Nej, inget sådant är klart. Vi ritar på det, säger Clas Hjorth.

Alecta och Magnolia samarbetar även kring ett nytt hotell i Halmstad på 240 rum som ingår i ProfilHotels och ett i Lund på 260 rum under Motel L. Bakom bägge hotellkoncepten stor Ligula Hospitality Group.

Flera Göteborgshotell

Magnolia har också hand om utveckling av ytterligare ett Göteborgshotell, beläget i Frihamnen och med 300 rum.

– Där vill man ha det klart till 2021, säger Clas Hjorth.

Vem som blir operatör till hotellet i Frihamnen är ännu inte klart. Men Clas Hjort räknar med att det blir i ett annat prissegment än hotellet i Gamlestaden.

Börsnoterade Magnolia är inblandat i flera hotellprojekt i Sverige. Vid halvårsskiftet i år meddelade bolaget att det tecknat en avsiktsförklaring med Alecta om ”uppförande och försäljning av fyra hotellprojekt belägna på centrala lägen i Göteborg och andra svenska tillväxtregioner.” Totalt handlar det om cirka 1000 rum på de olika hotellen, enligt Magnolia.

– Vi har ytterligare ett par till men det kan vi inte berätta om än, säger Clas Hjorth.

Utöver det har Magnolia ännu fler hotellsatsningar på gång.

– Vi har en rad hotellprojekt där vi förhandlar i slutfasen, säger Clas Hjorth.