Annons

Oaxen Slip startar kulturklubb – vill hitta till nya gäster

zoom Första kulturklubben är et samarbete mellan Oaxen Slip och Brombergs förlag. Foto: Oaxen Slip
Första kulturklubben är et samarbete mellan Oaxen Slip och Brombergs förlag. Foto: Oaxen Slip
NYHETER. Oaxen Slip i Stockholm ska anordna regelbundna kulturklubbar. Först ut i nästa vecka är en interaktiv författarmiddag som arrangerats i samarbete med Brombergs förlag. Målet är att evenemanget ska växa och att krogen ska attrahera nya målgrupper. 
Annons

Ännu en krog vill bjuda på vardagskultur. Liksom Dramatens nya bar och bistro Dramatenbaren, som bjuder på musik och liveakter, ska nu Oaxen Slip bjuda sina gäster på kultur och litteratur.

– Planen är att det här ska bli ett återkommande arrangemang av olika karaktär. I dagsläget är det ett samarbete med Bromberg förlag, men det kan bli andra former och kulturpersonligheter. Vi ville göra någonting tillsammans och har funderat på vad vi vill och kan göra i vår miljö, med god mat och böcker, säger restaurangchef Michelle Palmstierna.

Under det första evenemanget gästas restaurangen av författarna Marianne Lindberg De Geer och Sara Paborn som ska samtala på scen och öppna för samtal även med gästerna under en förutbestämd trerättersmåltid.

– Vi vill som restaurang göra olika arrangemang, det är ett försök att nå ut till nya, bredare målgrupper, men vi hoppas även att befintliga gäster vill komma.

Hittills är fyra kulturklubbar inplanerade, men detaljer och datum är inte bestämt. För att locka så många gäster som möjligt är menyn för det första evenemanget både vegetarisk och glutenfri.

– Vi vill att det ska passa så många som möjligt, vegetariskt kan ju alla äta och så ligger det i tiden, säger Michelle Palmstierna.

Många spelare har kommit tillbaka

Många spelare har kommit tillbaka

Efter pandemin har de spelande gästerna hittat tillbaka till Vegas och antalet nya spelare har ökat markant. I år har ungefär 30 000 nya spelare registrerat sig hittills och störst är ökningen bland 18–30-åringarna...