Annons

Ökat fokus på lärande i fjällen

NYHETER. De fina snöförhållandena i de svenska fjällen gynnar Svenska Turistföreningen, som nu öppnar samtliga sina fjällanläggningar. Samtidigt ser STF fram emot en välbokad påsk.
Annons

20 nyrenoverade rum på STF Storulvån, fler guidade toppturer och nya familjeupplevelser i Grövelsjön och Laponia. Det är några av nyheterna när Svenska Turistföreningen öppnar samtliga sina fjällanläggningar för vintersäsongen.

En snabb titt i utbudet visar att det har blivit allt mer fokus på familjeveckor, toppturer och kurser i turskidåkning.
– Det är ett högt tryck på våra kurser och turer, det överträffar alla förväntningar. På många håll i fjällen är våra kurser och turer redan fullbokade men vi lägger hela tiden till nya avgångar, säger Anna Willén, ansvarig Marknad & Sport STF Fjäll.

Ökat intresse för lärande

Årets bästsäljare är STF:s pedagogiska familjefjällsveckor, turskidåkning med guide och guideledda topptursdagar. Samtidigt ökar intresset för fjällkunskap och utbildning på STF:s anläggningar.

– Många vill lära sig saker på sin semester och vi ser att allt fler vill lära sig om vinterfjället. Det ställer högre krav både vad gäller utrustning och kunnande. Vi tipsar därför alla nybörjare att ha en fjällstation som bas för sina första skidturer, att göra små dagsturer och successivt lära känna fjället och sig själv på det.
Inför påsken ser bokningsläget bra ut, med 7 procent fler bokningar än föregående år.

– Vi är glada över det fina bokningsläget, säger Anna Willén. Vi har tidigt sett trenden att fler vill uppleva fjällen på vintern och bokningarna kommer att fortsätta att öka under hela säsongen.