Annons

Överraskad stipendiat nominerades i hemlighet

zoom Amanda Thorell, platschef på Sommarviks camping. Foto: Visita
Amanda Thorell, platschef på Sommarviks camping. Foto: Visita
NYHETER. 26-åriga Amanda Thorell från Årjäng vinner årets HEB-stipendium – något som inte minst överraskade huvudpersonen själv. Det var nämligen chefen som nominerade henne i hemlighet.
Annons

Varje år delar Visista Mellersta ut kompetensutvecklingsstipendiet Hans Erik Börjeson-stipendiet. Stipendiet omfattar 30 000 kronor och ska användas till kompetensutveckling inom branschen. Årets stipendiat är 26-åriga Amanda Thorell från Sommarviks Camping i Årjäng.

– Jag visste ingenting. Jag fick reda på att jag skulle sitta på deras årsstämma tillsammans med två andra finalister, sedan vann jag. Det kändes stort och kul, säger Amanda Thorell, platschef på Sommarviks camping.

Hoppas att fler vill besöka campingen

Amanda Thorell började som sommarvikarie på Sommarviks camping, 2018 blev hon receptions- och bokningsansvarig, för att sedan bli platschef 2019. Det var Amandas chef som i hemlighet nominerat henne till stipendiet.

– Det känns som ett kvitto på att man gör ett bra jobb, dels från min chef som nominerade mig, men också att Visita såg någonting i mig som gjorde att jag vann, säger hon.

Vad har HEB-stipendiet för betydelse för dig?

– På ett personligt plan kändes det roligt. Sedan hoppas jag att det lyfter Sommarvik, att det sprider ordet om campingen och att fler vill besöka oss, säger Amanda.

”Det här kom ganska plötsligt”

Vad hon ska göra för pengarna har hon inte bestäm än.

– Visita har skickat några bra tips. Men jag funderar på en ledarskapsutbildning, inspirationsbesök till andra anläggningar med miljö- och hållbarhetstänk. Eller att gå med i ett coaching- och mentorsprogram. Det här kom ganska plötsligt, säger hon.

Inför framtiden planerar hon att stanna kvar på Sommarviks camping för att fortsätta utveckla besöksmålet framåt.

– Jag vill få det att växa och vara med när det växer, avslutar Amanda Thorell.

LÄS ÄVEN: ”Jag behövde verkligen detta”

Vill du bli medlem i Visita?
Vi hjälper svenska företag inom besöksnäringen. Läs här om fördelarna med att vara medlem!
Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...