Annons

Padel hjälper hotell genom krisen

zoom Nyöppnade Ellery Beach House är ett av flera hotell som lockar gäster med nya trendsporten Padel.  Foto: Pressbild
Nyöppnade Ellery Beach House är ett av flera hotell som lockar gäster med nya trendsporten Padel. Foto: Pressbild
NYHETER: Padelbanor på hotellet, smarta samarbeten med anläggningar i närområdet eller helhelgskoncept med turneringar. Oavsett koncept – padeltrenden drar gäster och är här för att stanna.
Annons

Padel är idag en av världens snabbast växande sporter. Eftersom aktiviteten lockar både erfarna tennisspelare, men även dem som aldrig ens hållit i ett racket, verkar trenden med padel vara här för att stanna.

Det har många hotell dragit nytta av och allt fler erbjuder nu padel som ett dragplåster för sin hotellverksamhet.

På Lidingö strax utanför Stockholm ligger det nyöppnade Ellery Beach House. Hotellet ligger längst ut på Elfviks udde och är inspirerat av 60-talets Kalifornien. De öppnade under hösten 2020, mitt under pågående pandemi, och såg padel som en självklar del i sitt koncept.

– I och med att padel växer så fort i Sverige så ville vi satsa på det redan från start. Och eftersom våra ägare älskar padel så var det givet, säger Amanda Gerlach, som fått den underbara titeln Director of fun.

Innan snön kom till storstaden var det många som bokade padel på de två utomhusbanorna. Det blev redan från start populärt bland hotellgästerna, men även av kändisar och privatpersoner som besöker hotellet för att äta lunch.

– Det är verkligen kul att kunna erbjuda aktiviteter utomhus när vi har så fin natur här omkring, men även på grund av corona. Banorna är stängda just nu, men det är många som redan nu bokat banor till deras hotellbokning i vår, säger hon.

För de lite mer erfarna spelarna erbjuder Clarion hotell i Malmö, Göteborg och Stenungssund helgpaket inklusive padelturnering. Här kan man njuta av bo på hotell under en helg, spela padel på dagarna för att sedan komma tillbaka till hotellet och äta god mat på kvällen.

Ett annat exempel på hur padeltrenden brer ut sig är Björkhaga Hotell & Konferens som ligger i Mullsjö en bit utanför Jönköping. De har välkomnat gäster sedan 1908, och sedan snart två år har de haft padel som en del av sitt paketerbjudande. Peter Lundberg är delägare och menar att padeln hjälpt till att locka gäster under det tuffa året som gått.

– Padel är absolut ett positivt och kul komplement till vår verksamhet, det är jättebra och drar en ny typ av gäster. Om vi har en konferensgrupp så hyr vi hela padelanläggningen och står för transfer och förtäring. Men vi har också sett ett ökat intresse bland familjer som bokar en hotellnatt med padel som aktivitet. Man vill göra något kul tillsammans, säger han.

Idag samarbetar de med tre anläggningar i närområdet och erbjudandet fortsätter att växa.

– Ja, vi ska utöka med en anläggning till inne i Mullsjö, vilket känns kul. Vi kan även erbjuda spel på utomhusbana när det blir lite varmare – det var populärt förra året. Men den passar inte riktigt idag när det är minus 17, säger Peter.