Annons

Pippi lyfte Cirkus efter pandemin

zoom Musikalartisten Ida Breimo spelar Pippi i Pophouse föreställning
Musikalartisten Ida Breimo spelar Pippi i Pophouse föreställning "Pippi på Cirkus". Foto: Markus Gårder
NYHETER. Pophouse återupprepar årets succé och fyller Cirkus salong med cirkuskonster och sång även under nästa sommar.
Annons

Cirkusmusikalen ”Pippi på Cirkus” spelades för fulla hus på Cirkus på Djurgården i Stockholm i somras. Över 55 000 personer såg föreställningen och nu väljer Pophouse att sätta upp föreställningen även under 2023.

– Gensvaret har varit helt fantastiskt, vilket man såklart aldrig kan räkna med, säger Ingmari Pagenkemper, vd Cirkus Venues.

Var det något i mottagandet av musikalen som överraskade er i somras?

– Något som överraskat har varit det stora antalet besökare som efterfrågat föreställningen igen. Därför är det extra kul att tillkännage att Pippi på Cirkus nu kommer tillbaka.

Vad har den här musikalsatsningen betytt för Cirkus, har det inneburit en återhämtning efter de tuffa pandemiåren?

– Det har definitivt hjälpt till med återhämtningen efter pandemin. Utöver det så var det första gången på väldigt många år som Cirkus erbjöd föreställningar på sommaren, i vanliga fall har det stängt under den perioden. Det har gjort att fler har fått upp ögonen för platsen, inte minst turister i Stockholm, säger Ingmari Pagenkemper.

Föreställningen Pippi på Cirkus är ett brett samarbete mellan Pophouse och Björn Ulvaeus, Astrid Lindgren Aktiebolag, Cirkus Cirkör och Krall Entertainment.

Finns det planer på liknande samarbeten kring föreställningar framöver?

– Vi är alltid öppna för nya idéer, koncept, samarbeten och förslag. Vi vill ligga i framkant när det gäller vad nöjesindustrin kan erbjuda och åstadkomma, säger Ingmari Pagenkemper.

LÄS MER Vi är lite galnare än alla andra

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...