Annons

Pite Havsbad krokar världsevent

zoom Foto: Pite Havsbad
Foto: Pite Havsbad
NYHETER. Pite Havsbad ska arrangera den första upplagan av bilsportsevenemanget Race of Champions på snö och is.
Annons

I januari 2022 kommer bilsportsevenemanget Race of Champions, med några av världens främsta racingstjärnor, för första gången att köras på snö och is. Det är Pite Havsbad som står som värd för evenemanget och den specialdesignade banan.

”Efter att ha anordnat Race of Champions i några av de mest prestigefyllda arenorna i världen som Bird’s Nest Olympic Stadium i Peking, Wembley Stadium och Londons Olympic Stadium, är det en enorm ära att få ta med evenemanget hem till Norden, Sverige och Pite Havsbad”, säger Race of Champions president och medgrundare, Fredrik Johnsson i en kommentar.

För Pite Havsbad rör det sig om ett femårigt avtal, och inför nästa års tävling räknar man med att ta emot en publik med 20 000 åskådare.

– Målet är att slå publikrekordet i Norrbotten, som är 13 500 personer. Det är ett världsunikt race, men också en fest, säger Pite Havsbads ordförande Tobias Lindfors till Dagens Industri.

Evenemanget kom lägligt då Pite Havsbad, liksom resten av besöksnäringen har drabbats hårt av konsekvenserna av coronapandemin.

– Detta gör att vi kan lyfta blicken till tiden efter coronan, säger Tobias Lindfors och berättar att banan man ska bygga kommer att vara öppen även för hotellets gäster och konferensgrupper.

– Vi kommer att ha aktiviteter hela vintern kopplade till tävlingen, säger Tobias Lindfors.

Pite Havsbad Group är norra Sveriges största hotell-, turist- och konferenskoncern och består av sex anläggningar; Pite Havsbad, Cape East i Haparanda, Hotell Nordkalotten i Luleå, Hotell Laponia och Hotell Skogen i Arvidsjaur samt Hemavans Högfjällshotell.