Annons

Julrummet med extra allt på Strand Hotel

zoom Thomas Bäckman, projektledare på Strand Hotell i Visby. FOTO: Strand Hotel
Thomas Bäckman, projektledare på Strand Hotell i Visby. FOTO: Strand Hotel
Strand Hotel i Visby vill bidra till julstämningen i stan och samtidigt möta efterfrågan hos sina gäster – ett av rummen har förvandlats till en värld av jul.
Annons

Den som är sugen på att komma i ordentlig julstämning kan i år boka ett av hotellets dubbelrum som mellan 17 november och 2 januari är förvandlat till ett julrum med extra allt. Gästerna som kliver in i rummet möts av en stor julgran, tänd brasa, uppdukat glöggmys och detaljer som julhanddukar och små julbyar.

– Det ska kännas som en julvärld när man går in i rummet! Vi har gått all in för att skapa en riktigt härlig julupplevelse. Våra gäster har uttryckt en önskan om att de gärna vill ha mer julpynt på hotellet för att få känslan av ett juldekorerat hem och det vill vi möta nu, säger Thomas Bäckman, projektledare.

Idén om att det skulle bli just ett julrum kom hotellets medarbetare fram till själva. De ville göra mer än att dekorera lobbyn.

– Det ska vara en upplevelse att bo hos oss. Vi testar med ett rum i år och kanske gör mer framåt, fler rum eller kanske en julkorridor.

Ökad julstämning i Visby

Hotellet är en del av Visby Centrum, en intresseförening för stadens företagare, som jobbar för att göra staden till en bättre upplevelse för alla besökare. Ett av målen har varit att ta ett gemensamt grepp om julen och de senaste åren har man satsat på ökad julstämning i Visby innerstad.

– Det är mycket julbelysning och andra dekorationer. Alla handlare gör julfint i sina skyltfönster och skapar en jättemysig stämning. Vårt julrum är ett sätt för oss att vara delaktiga och bidra till upplevelsen för stadens besökare.

Högtiderna är viktiga

Även om sommaren är Gotlands högsäsong besöker många ön även vintertid, exempelvis företag som gör en julresa för att fira av året.

– Det är ganska många som reser hit över en weekend för att uppleva Visby i vinterskrud med den mysiga julstämningen också och då vill vi erbjuda en annorlunda upplevelse med vårt julrum. Vi jobbar aktivt med alla säsonger och då blir förstås högtiderna viktiga.

Vilka gäster kommer boka julrummet, tror du?

– Det är mest par som har bokat hittills. Många är gotlänningar som vill komma iväg med sin partner för att uppleva julstämningen i Visby och några gör det som en överraskning till sin respektive.

LÄS MER: Hotellen som storsatsar på julen

 

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...