Annons

Premiär för pizza och vin på Fjällsidan

zoom ”Vi såg direkt en potential i den del av hotellet där Fjällsidan nu ligger”, sägerJacob Dahlberg, vd för fastighetsbolaget Cibola Holding. Foto: Pressbild
”Vi såg direkt en potential i den del av hotellet där Fjällsidan nu ligger”, sägerJacob Dahlberg, vd för fastighetsbolaget Cibola Holding. Foto: Pressbild
NYHETER. Idag har Storhogna Högfjällshotell kickat igång årets säsong med en ny restaurang.
Annons

– Den ligger i ett perfekt läge med bra anslutning både till skidbacke, turspår och parkering. Vi vill att Fjällsidan ska bli en naturlig träffpunkt för lokalbefolkning, stugägare och Storhognas övernattande gäster, säger Jacob Dahlberg, vd för fastighetsbolaget Cibola Holding AB.

Storhogna Högfjällshotell & Spa har 55 rum och är känt för sin fina restaurang, Vinterträdgården, och sitt spa. Hotellet ligger längst in i en dal mitt emellan skidorterna Vemdalsskalet och Klövsjö i Jämtlandsfjällen.

Storhognadalen har expanderat

Storhognadalen har under de senaste fem åren expanderat och det har byggts mycket fritidshus i området, vilket har lockat viss målgrupp, tror Jacob Dahlberg.

– Storhogna är lite coolare och lite mer vägs ände-boende, när man jämför med Sälen och Åre. Därför tror vi att den målgruppen kanske inte vill stå vid spisen hemma i sin stuga varje kväll, utan vill ta en matbit i farten under skiddagen eller njuta av ett glas i goda vänners lag innan kvällen fortsätter i fjällstugan.

Fjällsidan ett komplement

När Fjällsidan, Storhognas nya restaurang, deli och vinbar, nu äntligen slår upp sina portar efter åtta månaders byggnationer är den tänkt att bli ett komplement till den finare restaurangen
på hotellet.

– Det ska vara lite snabbare, modernare och ha mer puls. Det ska appellera till fjället och pizza, vilket är min egen favoriträtt. Vi har provsmakat oss från Napoli i Italien till Stockholm för att få fram den bästa pizzan. När man är i Storhogna har man mycket fysisk aktivitet hela dagarna, så kolhydrater i det formatet tror vi på.

Cibola Holding tog över Storhogna Högfjällshotell i september förra året. Nu har man även förvärvat Storhogna M, ett aktivitetshus med butiker, bowling, bio, restaurang och flexibla mötesytor.

Det känns inte lite vågat att dra i gång allt detta när det är en lågkonjunktur på gång?

– Vi har en lång planeringshorisont och tror inte att det vi står inför nu kommer att fortsätta i all evighet. Förra säsongen var det all time high, med anledning av det uppdämda behovet. Det kommer att gå bra i år, men inte lika bra som förra året, säger Jacob Dahlberg.

Läs mer: Destinationshotell i jämtländska Storhogna får ny ägare